Siirry sisältötekstiin

Miksi sähköinen työajanseuranta kannattaa?

Sähköinen työajanseuranta on oleellinen apuväline työsuoritteiden kirjaamiseen ja seurantaan. Samalla raportointi ja tietojen käsittely palkanmaksua varten helpottuu.

Työsuoritteen muuttuminen työntekijän pankkitilille maksettavaksi kompensaatioksi on toimintaketju, joka toistetaan vuodessa useimmiten 12, 24 tai 26 kertaa. Jos yrityksessä on 25 työntekijää ja palkkajakson pituus on kaksi viikkoa, kertyy vuodessa tuntilistoja yhteensä 650 kappaletta. Sähköinen työajanseuranta on oleellinen apuväline tämän toimintaketjun tehostamisessa.

Tiedon siirtymisen nopeus sähköisessä työajanseurannassa on luonnollisesti ylivoimainen verrattuna paperisten tuntilistojen täyttämiseen ja eteenpäin toimittamiseen. Sähköinen työajanseuranta mahdollistaa myös työaikatietojen tiedostosiirron suoraan palkanlaskentajärjestelmään, jolloin säästetään manuaalisen työn kustannukset sekä vältetään inhimilliset tallennusvirheet.

Sähköisen työajanseurannan myötä lisää ohjaavuutta ja automatiikkaa

Sähköiseen järjestelmään voidaan määrittää erilaisia sääntöjä ja rajoituksia, joista poikkeaminen ja rajojen ylittyminen lähettää käyttäjälle automaattisen huomautuksen. Tästä automatiikasta hyötyy niin työntekijä syöttäessä työaikojaan kuin esimies hyväksyessään alaistensa tuntikirjauksia. Näin minimoidaan virheiden määrä ja tarvittavat korjaukset ovat helposti löydettävissä ennen tietojen eteenpäin siirtymistä.

Lakisääteiset ja paikallisesti sovitut pelisäännöt edellyttävät työnantajalta välillä tarkkaakin seurantaa. Työaikojen perusteella automaattisesti päivittyvät raportit ovat erinomaisia työkaluja erilaisten kertymien (esim. saldotunnit, pekkaset, ylityöt) seurantaan.

Sähköinen työajanseuranta on oleellinen apuväline työsuoritteiden kirjaamiseen ja seurantaan. Samalla raportointi ja tietojen käsittely palkanmaksua varten helpottuu.

Sähköinen työajanseuranta raportointityökaluna

Sähköisyys siis helpottaa ja nopeuttaa lainmääräämää työajanseurantaa ja tietojen käsittelyä palkanmaksua varten. Tätä ns. pakollista osuutta varten on kerätty dataa, jota voidaan hyödyntää myös muilla tavoin. Kun työajat ovat sähköisessä muodossa, voidaan niiden pohjalta muodostaa työajanseurantajärjestelmästä yrityksen tarpeita vastaavia raportteja. Jos oman raportointityökalun hallintaa verrataan esimerkiksi tilitoimiston palkanlaskijalta pyydettäviin raportteihin, ovat tunti- ja euromääräiset säästöt tosiasia.

Lataa pikaopas työajanseurantajärjestelmän valintaan! Koostimme oppaaseen tarkemman listan työajanseurantajärjestelmien eri ominaisuuksista niin, että löydät juuri yrityksesi tarpeisiin soveltuvan järjestelmän.

Lue lisää ja lataa pikaopas

Sähköinen työaikakirjaus on aina saatavilla

Aina välillä vastaan tulee tilanteita, joissa joudutaan selvittämään aiempia tapahtumia. Historiatieto on huomattavasti helpompaa etsiä sähköisestä työajanseurantajärjestelmästä kuin paperia täyteen ahdetusta mappihyllystä. Sähköinen tuntikirjaus ei myöskään unohdu pesukoneessa olevien työhousujen taskuun.

Työajanseurantajärjestelmä ei ole vain sähköinen ruutuvihko tuntien kirjausta varten

Sähköinen työajanseuranta on oiva työkalu myös työntekijöiden suuntaan tapahtuvaan raportointiin. Monet työntekijöitä kiinnostavat tiedot, kuten kuluvan palkkajakson työtunnit, pitämättömien lomapäivien määrä tai pekkastuntien kertymä, voidaan näyttää työajanseurantajärjestelmän työntekijänäkymässä. Kun työntekijät näkevät kaipaamansa tiedot kännykän mobiilisovelluksesta, ei esimiestä tai yrityksen henkilöstövastaavaa kuormiteta toistuvasti samoilla kysymyksillä.

Visma Entry on helppo ja nopea työajanseuranta, joka vastaa modernin työelämän vaatimuksiin ja liikkuvan työn tarpeisiin. Tutustu Visma Entryyn tästä!

Aktivoi maksuton koekäyttö! Kokeile Visma Entryä 14 päivää maksutta ilman sitoutumista ja koe työajanseurannan helppous!

Lue lisää ja aloita maksuton koekäyttö

Lue myös:
Opas: Työajanseurannan valinta – näin vertailet työajanseurantajärjestelmien ominaisuuksia
Koronaexit ja uusi työ – näin työajanseuranta tukee etätyötä ja työn hybridimallia
Parhaat työajanseurantajärjestelmät 2021 – työaikajärjestelmät vertailussa
Millainen on hyvä työajanseurantajärjestelmä pk-yritykselle?
Mikä on työaikapankki ja miten se toimii?
Näin työaikalaki velvoittaa seuraamaan työaikaa – tutustu työajanseurannan lakisääteisyyteen
Kausityöntekijöiden työajanseuranta helpoksi 

Suosituimmat