Siirry sisältötekstiin

Miksi ja miten seurata työaikaa asiantuntijaorganisaatiossa?

Yksi konkreettinen teko lisätä asiantuntijaorganisaation työhyvinvointia on työajanseuranta. Julkaisimme oppaan, jonka luettuasi tunnet työajanseurannan konkreettiset hyödyt niin yritykselle kuin työntekijällekin.

Visma-Tiima-työaika
Miten ja miksi seurata työaikaa asiantuntijaorganisaatiossa?

Yksi viime aikojen kiivaimmista puheenaiheista on ollut asiantuntijaorganisaatioiden työhyvinvointi. Mediassa ja somessa on puhuttu mm. johtajien sokeudesta työntekijöiden panostamiseen, myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten vakavasta työuupumuksesta kärsivien määrästä ja työntekijän itsensä vastuusta työhyvinvoinnissa.

On yleisesti tiedossa, että hyvä työfiilis tuottaa myös selvää rahaa yrityksen kirstuun. Usein kuitenkin työhyvinvoinnin edistäminen ja työntekijöihin panostaminen jää sanojen tasolle – teot ovat pienemmässä roolissa. Yksi konkreettinen teko kohti parempaa työhyvinvointia on aloittaa säännöllinen työajanseuranta myös asiantuntijaorganisaatiossa.

Miten työaikaa sitten kannattaisi seurata, ja miksi se oikeastaan kannattaa? Kirjoitimme avuksesi oppaan, jonka luettuasi tiedät, kuinka konkreettisesti työajan seuranta voi vaikuttaa asiantuntijaorganisaation työhyvinvointiin.

Työajanseuranta on läpinäkyvä tapa seurata työhyvinvointia

Lainsäädäntö määrittelee, että työaikaa tulisi seurata. Kuten tiedämme, totuus on kuitenkin yllättävän monessa asiantuntijaorganisaatiossa jotain aivan muuta. Nykypäivän työelämässä työajanseurannan puutetta perustellaan esimerkiksi työn liikkuvuudella, erilaisilla jouston mahdollisuuksilla ja muuttuneella työskentelykulttuurilla.

Lue lisää aiheesta:
Mitä hyötyä työajanseurannasta on asiantuntijayritykselle?
Miksi työajanseuranta kannattaa – myös nykypäivän työelämässä?
Näin mittaat yrityksesi terveyttä

Työajanseuranta on kuitenkin yksi läpinäkyvimmistä tavoista työssä jaksamisen seuraamiseen ja sitä kautta yksi tehokas työhyvinvoinnin työkalu. Kun työaikaa seurataan, yritys, esimiehet ja työntekijät itse pystyvät seuraamaan aidosti, syntyykö kuormitus ja työssä jaksamattomuus yksinkertaisesti jatkuvasta ylityöstä.
Data ei tunnetusti valehtele – työajanseurannassakaan. Kun työajanseurannan tunnusluvut ovat läpinäkyvästi kaikkien osapuolten saatavilla, ei asioita voi vain painaa villaisella.

Työajanseurannasta hyötyy niin yritys kuin työntekijäkin

Uudessa työajan seurannan oppaassa tuomme esiin työajanseurannan hyötyjä yrityksen ja työntekijän näkökulmasta asiantuntijaorganisaatiossa. Lisäksi vastaamme sosiaalisesta mediasta poimittuihin haasteisiin liittyen työajanseurantaan asiantuntijaorganisaatioissa.

Toivottavasti opas antaa uusia ajatuksia tai vahvistaa jo aikaisemmin pureskeltuja mietteitäsi. Jos opas ja sen aiheet herättävät sinussa kysymyksiä, ota meihin mieluusti yhteyttä vaikkapa Twitterissä: @VismaFinland tai Facebookissa: Visma Finland.

Mukavia lukuhetkiä!

Lataa opas

Suosituimmat