Siirry sisältötekstiin

Mikä motivoi sinua oppimaan uutta?

Uuden oppiminen on tärkeää, jotta pysymme kehityksen matkassa ja pidämme omaa kilpailukykyä ja osaamista yllä. Voimme opiskella uusia asioita ja ajatella, että näin toimimalla pysymme kehityksessä mukana ja etenemme uralla, mutta onko se ainoa motivaattori?

Olet varmaan nähnyt sosiaalisessa mediassa artikkeleja, blogeja, päivityksiä ja twiittejä siitä, kuinka jatkuva uuden oppiminen on tärkeää, jotta pysymme kehityksen matkassa ja pidämme omaa kilpailukykyä ja osaamista yllä. Minulle tämä ei ole riittävä syy uuden oppimiseen. Voimme opiskella uusia asioita ja ajatella, että näin toimimalla pysymme kehityksessä mukana ja etenemme uralla, mutta mielestäni se ei ole riittävän hyvä syy tai motivaattori oppimiseen. Kerron sinulle kirjoituksen lopussa, miksi minä haluan oppia. Haluan myös sinun miettivän, mikä tuo sinulle motivaation oppimiseen.

Mitä oppiminen tarkoittaa? Sitäkö että kerää tietoa, vai sitäkö että muuttaa omaa elämäänsä?— Paulo Coelho

— Paulo Coelho

Oppimalla uutta voit tuunata työstä mielekkäämpää

Asiantuntijatyö, tai mikään muu työ, ei ole aina hauskaa ja mukavaa. On hetkiä, jolloin työ ei nappaa ja jos päästät itsesi siihen tilanteeseen, että työ ei koskaan nappaa – saatat olla hukassa. Eksyksissä oleminen ei haittaa, sillä luultavasti suurin osa meistä on kokenut oman työn joskus merkityksettömäksi tai tylsäksi. Tärkeintä on se, että löydät takaisin oikealle polulle. Tätä kutsutaan työn tuunaamiseksi. Työn tuunaaminen on oman työn muokkaamista mielekkääksi. Eikä haittaakaan tee, vaikka sinulla syttyisi työhösi usein myös pieni intohimo.

Vinkkini työn tuunaamiseen

  1. Valitse positiivinen ajattelutapa – se tarttuu myös muihin. Joka kerta, kun mietit jotain kielteistä, pysähdy ja käännä ajatus positiiviseen.
  2. Tartu ongelmiin, mutta ajattele ne mahdollisuuksina, haasteina.
  3. Opiskele jotain sellaista, mikä motivoi sinua.
  4. Kysy itseltäsi, miksi haluan oppia? Et välttämättä löydä vastausta heti, mutta älä luovuta.
  5. Osallistu yli tiimirajojen erilaisiin projekteihin, aloita uusi projekti, riko rutiini.
  6. Ole läsnä muille ja ryhdy mentoriksi.
  7. Ole armollinen itsellesi ja muille. Eksy ja löydä tiesi takaisin.

Organisaatio ja esimies voivat vauhdittaa sinua näissä vinkkien noudattamisessa. Kannustakaa organisaatiossa uuden oppimiseen ja työn tuunaamiseen. Ei siksi, että pitäisi vaan siksi, että niin voi. Meillä Vismalla kannustetaan oppimaan uutta, auttamaan muita, olemaan läsnä ja nauttimaan työstä, jota teemme.

Miksi minä haluan oppia?

Minulle oppiminen on palo ja intohimo. Se ei ole aina läsnä, mutta kun löydän sen, oppiminen on oikeasti oppimista, ei vain lukemista tai tekemistä, vaan sillä on joku syvempi tarkoitus. Oppiminen kehittää omaa ajattelua sekä tapoja kohdata maailma ja siinä elävät erilaiset ihmiset. Olen ahminut erilaisia kirjoja, blogeja, keskusteluja, podcasteja, äänikirjoja ja videoita aiheista, joista saatujen oppien uskon auttavan minua olemaan hyvä työssäni.

Opettelen ja opin, koska haluan olla parempi versio itsestäni kuin eilen. Haluan myös auttaa muita nauttimaan työstä ja elämästä.

Kysynkin sinulta: miksi sinä haluat oppia?

Suosituimmat