Siirry sisältötekstiin

Matkalle mukaan: passi, hammasharja ja M2 Mobiili

Inhoatko matkalaskujen tekemistä? Jos vastasit kyllä, et ole yksin. Tutustu ehkä maailman helpoimpaan tapaan hoitaa kululaskut pois muiden hommien alta.

m2 mobiili matkalasku
m2 mobiili matkalasku

Oletko lähdössä työmatkalle? Nappaa talteen maailman simppeleimmät ohjeet matkalaskujen tekoon, etkä joudu kärsimään jälkikäteen kuittikaaoksesta.

Yksi työmatkailun ikävimpiä puolia on varmasti kuittien kanssa puljaaminen. Niitä pyörii lompakon lisäksi taskuissa ja laukkujen pohjalla. Pahimmassa tapauksessa ovat pirulaiset hypänneet kokonaan pois kyydistä matkan aikana, ja talousosastolta annetaan tukkapöllyä, kun tarvittavia kuitteja ei löydy.

Näitä ohjeita seuraamalla kuitit pysyvät kurissa ja talousosastokin pöllytysten sijaan taputtaa käsiään.

Paikoillanne, valmiit ja ei kun menoksi!

Tarvitseeko sinun tehdä ennen työmatkaa matkasuunnitelma? Jos sille ei ole tarvista, voit varata matkaliput yrityksesi ohjeiden mukaisesti.

Jos matkasuunnitelma taas pitää tehdä, hoidat sen näppärästi M2:ssa kohdassa Uusi suunnitelma.

Kun suunnitelma on kunnossa, voit varata matkat ja majoitukset. Ja sitten tietysti pakkaat mukaan tarvitsemasi asiat – passia, hammasharjaa ja kännykkää unohtamatta.

Reissaa huoletta M2 taskussasi

Niin kuin monessa muussakin asiassa, pätee myös työmatkalla se, että mitä enemmän teet heti, sitä helpommalla pääset myöhemmin. Eli mitä paremmassa järjestyksessä pidät kuittisi jo matkan aikana, sitä pienempi kaaos sinua odottaa kotona.

M2 mobiili

Ota siis kuiteista heti kuvat kännykälläsi ja kirjaa ostosten tiedot M2 Mobiiliin. Paina Lähetä-nappia ja se on siinä! Voit siis tehdä koko laskun jo matkan aikana valmiiksi mobiilissa M2 Blue -välilehdellä. 

Jos ajat työmatkalla omalla autolla, kannattaa kerätä kilometrit talteen M2 Mobiilin avulla. Käytännössä M2:n kilometriveloitus on kuin ajopäiväkirja, johon kirjataan helposti kaikki työajot. Tämä onnistuu joko syöttämällä itse tiedot, hyödyntämällä omia tallennettuja vakioreittejä tai antamalla M2 Mobiilin hoitaa kilometrien mittaaminen.

Tiesitkö muuten, että M2 Mobiili hyödyntää kilometrien keruussa mobiililaitteen GPS-tekniikkaa? GPS:n avulla kilometrit ja muut ajotiedot kerätään ja lähetään suoraan M2:n kilometriveloitukselle. Sovellus kerää siis sekä ajetut kilometrit että ajoajan, jota voidaan hyödyntää automaattisessa päivärahalaskennassa. Lisäksi tarvittavat osoitetiedot päivittyvät automaattisesti paikkatietojen perusteella.

Ja jos sinulla on muita kyydissä, saat lisättyä heidän tietonsa omiin kilometreihisi – kuskihan saa korotettua kilometrikorvausta, jos hänellä on matkustajia mukana työmatka-ajossa.

Kotona taas, milloin fyrkat tilille?

Jos et ole matkan aikana hoitanut tarvittavia laskutusasioita, kannattaa ne hoitaa työmatkan jälkeen asap. (Ja jos ei hoida, niin ei tule rahojakaan tilille. Eli tämä on ihan oma valinta.)

Mikäli teit matkasuunnitelman, käytä sitä pohjana matkalaskussa ja täydennä vain puuttuvat tiedot ja lisää kuitit. Muista lähettää laskusi hyväksyttäväksi. Kun laskut on hyväksytty, hyvitetään kulut tilillesi.

Jos käytit työmatkalla laskujen maksamiseen työnantajan luottokorttia, odota, kunnes luottokorttiostot ovat kirjautuneet M2:een ja liitä ne oikeaan matkalaskuun. Täppää mukaan liitteet eli kuiteista ottamasi kuvat.

Ja tiedätkö mitä? Näin näpsäkästi on kuittikaaos selätetty ja rahat ovat tuota pikaa tililläsi.

Tuntuuko tosi helpolta? No, sitä se kyllä onkin.

Alkoiko jopa hämmentävän helpon matka- ja kulunhallintajärjestelmän käyttöönotto kiinnostaa?

Lue asiantuntijoidemme vinkit!

Suosituimmat