Visma Blog Finland

Matkalla kohti tuntureita ja omaa unelmaa

Levi tiimi

Kevään aikana saamme seurata kun kaksi Visman työntekijää treenaa kohti Visma Ski Classicsin 70 km pitkää päätöskisaa Ylläs-Levillä 13.4.2019. Anni Maunu on yksi näistä kahdesta yllytyshullusta hiihtäjästä. Mitkä ovat Annin tuntemukset kun treenejä on takana muutama viikko?

Kun Ylläs-Levi projektin hakuaika käynnistyi, päätin että tässä on minulle sopiva tapa haastaa itseäni. Olen yllytyshullu ja jostain syystä hakeudun usein tilanteisiin, missä testataan rajojani. Tavallisesta kuntourheilijasta ei tule pitkän matkan hiihtäjää yhdessä yössä, joten odotettavissa on treenien täyteinen kevät, joka vaatii sekä itseltä että perheeltä arjen aikataulutusta.

Kukaan ei voi puolestani treenata, mutta unelmani tavoittamisessa minulla on ihan mieletön taustajoukko, joka tsemppaa eteenpäin ja elää fiiliksessä mukana. Jo tässä kohtaa haluan kiittää rakasta perhettä ja ihania työkavereita, olette varmasti ajatuksissani kun kapuan tuntureiden yli.

 

 

”Välillä on oltava vähän hullu tavoittaakseen unelmansa.”

Kun hiihtäjiä valittiin projektia varten, minulta kysyttiin: ”Paimiosta on aika pitkä matka Lahteen, oletko sinä ihan tosissasi lähdössä projektiin mukaan?” Kun tähän vastasin, ettei matka minua haittaa, olin tuolla hetkellä todistanut mottoni olevan juuri oikea.

Nyt kaksi Lahden reissua takana, eikä harmita lainkaan että ajomatkaa kertyy 200 km suuntaansa. Lahti tarjoaa mielettömän hienot puitteet täysivaltaiseen treenaamiseen. Latuprofiili on hyvin monipuolinen, joten pääsemme tekemään harjoituksia niin ylä- kuin alamäkiin.

 

 

Valmentaja Janne Marvaila antoi meille lisäksi kuukausittain vaihtuvan lihaskuntohaasteen. Tammikuu toi mukanaan kyykkyhaasteen, jossa päivittäinen kyykkymäärä on 10x kuluva päivämäärä. Tällä hetkellä kun mennään reilussa 200 kyykyssä/ päivä, alkaa reisissä tuntumaan. 3- vuotiaan poikani sanoin ”Äidin täytyy jumpata, että jaksaa hiihtää.” Tottahan se on.

Kaiken kaikkiaan treenit ovat sujuneet suunnitelmien mukaisesti, kilometrimäärät kasvavat tasaisella tahdilla ja toivottavasti kunto sen myötä. Motivaatio on todella korkealla ja tästä on kiva jatkaa matkaa kohti välietappia, Finlandia-hiihtoa.

 

Aurinkoisia pakkaspäiviä ja liikkumisen iloa kaikille!

– Anni Maunu

0