Siirry sisältötekstiin

Matka opiskelijasta vismalaiseksi

Mietityttääkö työnteko opiskeluiden ohella? Kysyimme kahdelta vismalaiselta ohjelmistokehittäjältä Jenna Halmetojalta ja Miska Rantalalta miten he yhdistävät opinnot ja työnteon.

Jenna ja Miska

Mietityttääkö työnteko opiskeluiden ohella? Kysyimme kahdelta vismalaiselta ohjelmistokehittäjältä Jenna Halmetojalta ja Miska Rantalalta miten he yhdistävät opinnot ja työnteon. Jenna opiskelee Tampereen yliopistolla tietojenkäsittelytiedettä ja Miska Tampereen ammattikorkeakoululla tietojenkäsittelyn pelituotantoa.

Jenna Halmetoja

Kuka olet?

Olen Jenna Halmetoja, 4. vuoden tietojenkäsittelyn opiskelija Tampereen yliopiston pääkampukselta, Tampereen yliopiston Luuppi ry:n koodipaja- ja tenttiarkistovastaava ja Visma Consulting Oy:n ohjelmistokehittäjä.

Miten päädyit töihin Vismalle?

Selailin työpaikkailmoituksia aamuyöllä kun en saanut nukuttua ja huomasin että Vismalle haetaan omaa osaamistani vastaava tekijää. Nettisivujen selailun jälkeen kirjoitin hakemusluonnoksen aamuyöllä ja aamulla ennen luentoa korjailin suurimman osan typoista ja lähetin hakemuksen. Mietin tosi tarkkaan mikä voisi olla mieleenpainuva juttu haastattelijoille, mutta mikä samalla kertoisi millainen tyyppi olen: Halusin että työpaikka sopii juuri minulle! Kun sain kutsun työhaastatteluun, kävin yrityspäivillä juttelemassa Visman työntekijöille. Kävin myös kuuntelemassa Visman tietoisku-luentoa ja tutkin olisiko tämä oman näköinen työpaikka.

Mitä työtehtäviisi kuuluu Vismalla?

Työskentelen projekteissa ohjelmistokehittäjänä, tavallinen työpäiväni voi sisältää kaikkea koodaamisesta dokumentointiin ja asiakas- ja/tai tiimipalavereihin. Olen saanut myös opiskella paljon uusia asioita, sillä Vismalla käytetyistä teknologioista kaikki eivät ole olleet tuttuja. Tähän mennessä yksikään työpäivä ei ole ollut samanlainen. Uusien juttujen opettelua: Joskus koodailua, joskus videoiden katselua. Tällä hetkellä olen saanut suunnitella miten projektin rajapintatestausta voitaisiin parantaa.

Miten olet päässyt hyödyntämään yliopistolla oppimaasi Vismalla?

Yliopistosta ehkä hyödyllisin kurssi töitä ajatellen on ollut projektityö, WWW Programming tai Tietokantaohjelmointi, sillä näillä kursseilla sai vähän vapaammin suunnitella itse miten harjoitustyön voi toteuttaa ja huomata että tehtävä ei ole aina niin yksinkertainen miltä aluksi vaikuttaa. Myös sellainen tietynlainen itseohjautuvuus on tullut opittua jo yliopistolla. Tärkeimpänä yliopistolta on käteen jäänyt mm. ohjelmointi- ja tietokantaosaaminen. Osa Vismalla käytetyistä työkaluista on ollut minulle uusia, niin onneksi kaikkea ei ole tarvinnut opetella täysin alusta asti: meillä koodaillaan pääasiassa Javaa, joten se ainakin on tuttua heti ensimmäisestä ohjelmointikurssista asti.

Onko sinulla kokemusta toisesta/toisista IT-alan yrityksistä, erottuuko Visma jotenkin?

Olen tehnyt it-alalla töitä vajaa 2 vuotta pienessä yrityksessä. Vismalla työnteko on tuntunut rennommalta, mutta kuitenkin tehokkaammalta. Toki täytynee huomata että etätyöstä toimistotyöhön siirtyneenä avokonttoriin opetteleminen on ollut tosi kova homma (onneksi on oma pysyvä työpiste)!

Kuinka kuvailisit työnteon meininkiä tai yhteishenkeä Vismalla?

Työtä tehdään ihan oikeasti ja tosissaan, mutta rennolla otteella. Työskentely on ollut mukavaa, kun on saanut rauhassa tutustua ja opetella, eikä heti alkuun odotettu että osaan kaiken mitä eteen lykätään. Yllätyksekseni olen selvinnyt tähän mennessä kaikesta yllättävän helposti ja saanut myös kiitosta hyvin tehdystä työstä. Esimiehet eivät painosta, vaan kaikille annetaan vapautta ja vastuuta tasapainoisesti.

Onko työ/rooli napsahtanut kohdilleen osaamistaustasi kanssa, uskotko pääseväsi kehittymään haluamaasi suuntaan työn kautta?

Ensimmäisessä projektissani pääsin heti mukaan asiakastapaamisiin ja se oli juuri sitä mitä olin edellisessä työssäni halunnut! Vismalla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa työnkuvaan, sillä jos jokin ei tunnu omalta, niin sitä ei ole pakko tehdä. Minulle tärkeintä on, että tiedän missä mennään ja että töitä saa tehdä sopivalla tahdilla.

Visman kesäkuussa järjestettävillä kesäjuhlilla on teemana suomileffa, mihin leffaan sopivasti aiot pukeutua? ☀ 😊

Pukeudun kesäjuhlille todennäköisesti jonkin lasten tai koko perheen leffaan sopivasti. Hyvinä vaihtoehtoina ovat tällä hetkellä mm. Rölli ja metsänhenki tai Heinähattu ja vilttitossu. Voisin hyvin pukeutua esimerkiksi Taikina-terapeutiksi, mutta yhtä hyvin onnistuisi Rölli tai sitten metsänhenki.

Suositteletko Vismaa työpaikkana/harjoittelupaikkana “ensivaikutelmasi” perusteella?

Visma on varmasti työpaikka, jossa tulen viihtymään. Kunhan asenne on kohdallaan ja on valmis tekemään töitä oppimisensa eteen, Visma voi olla oivallinen paikka esimerkiksi ensimmäiseksi alan työpaikaksi.

Miska Rantala

Kuka olet?

Olen Miska Rantala, 23-vuotias kolmannen vuoden tietojenkäsittelyn pelituotannon opiskelija ja järjestöaktiivi Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Miten päädyit töihin Vismalle?

Monet tuttuni työskentelivät jo ennestään Vismalla ja yksi heistä suositteli paikkaa minulle. Pari viikkoa myöhemmin Visma oli tavattavissa opiskelijakunta Tamkon järjestämällä Portti Työelämään -rekrytointimessuilla. Juttelin heidän kanssaan useita kertoja messujen aikana ja päädyin hakemaan työpaikkaa.

Mitä työtehtäviisi kuuluu Vismalla?

Nyt kun olen saanut perehtymisen ja uusien asioiden opettelun pois alta, keskityn omaan firman sisäiseen projektiin, jonka ansiosta esimiehen työtaakka vähenee ja työntekijöiden hyvinvointi paranee. Olen siis vastuussa firman hierontapalvelun nettisivujen luonnista ja teen sekä front- että back-endin sille.

Miten olet päässyt hyödyntämään ammattikorkeakoulussa oppimaasi Vismalla?

Olen opiskellut TAMKin aikana useampia ohjelmointikieliä, joista on apua työnteossa. Vaikka suuntauduin opiskellessani pelituotannon puolelle, on minulla silti perusteita mm. front- ja back-end -kehityksestä sekä tietokanta-asioista. Lisäksi monen vuoden opiskelu on varmasti tuonut runsaasti taitoja, joita ei edes huomaa käyttävänsä päivittäisessä elämässä.

Onko sinulla kokemusta toisesta/toisista IT-alan yrityksistä, erottuuko Visma jotenkin?

En ole työskennellyt muissa IT-alan työpaikoissa ennen Vismalle pääsyä, mutta keskustelujen perusteella Visma on hyvällä paikalla työmarkkinoilla. Työergonomia on huipputasolla ja työpisteet ovat muokattavissa työntekijän näköiseksi.

Kuinka kuvailisit työnteon meininkiä tai yhteishenkeä Vismalla?

Työntekijän on hyvä olla ja kaikki pääsevät haastamaan itseään. Olen tutustunut uusiin henkilöihin jo ensimmäisestä päivästä eteenpäin ja toimin jo heidän keskuudessaan kuin vanha työntekijä. Työnteko on kiinnostavaa ja työkaverit ovat avoimia ja avuliaita. 5/5

Onko työ/rooli napsahtanut kohdilleen osaamistaustasi kanssa, uskotko pääseväsi kehittymään haluamaasi suuntaan työn kautta?

Pelituotannon koulutuksen osalta on työ erilaista kuin varsinainen tutkintosuuntani, mutta ohjelmointikehitys useammalla eri kielellä ja useaan tarkoitukseen auttaa minua kehittymään laajemmaksi osaajaksi IT-alalle. Voinkin siis olla tyytyväinen tähän yhdistelmään.

Visman kesäkuussa järjetettävillä kesäjuhlilla on teemana suomileffa, mihin leffaan sopivasti aiot pukeutua? ☀ 😊

Olen tunnettu lyhythiuksinen värjääjä, joten Risto Räppääjä menee varmaankin aika helposti purkkiin. Ellen keksi jotain muuta tässä viime hetkillä 😃

Suositteletko Vismaa työpaikkana/harjoittelupaikkana “ensivaikutelmasi” perusteella?

Ehdottomasti. Minulla on pelkkää positiivista kokemusta Vismasta viimeisen 1,5kk aikana, jota olen ollut tiimissä mukana. Ehdottomasti hakemaan, jos haku on päällä niin saadaan lisää hyviä tyyppejä mukaan!

Oletko kiinnostunut Visman uramahdollisuuksista? Löydät Visman avoimet työpaikat täältä.

Suosituimmat