Red is hot, Blue is Cool

työmatkalla

Ensikosketukseni matka- ja kuluhallintajärjestelmiin sain viime vuosituhannen puolella ensimmäisessä oikeassa työpaikassani. Tein silloin muutaman matkalaskun työnantajani edellisessä yrityksessä kehitetyllä, aikanaan edistyksellisellä Matkamies-ohjelmistolla. Kuten muidenkin Windows-ohjelmien, myös Matkamiehen, värimaailma oli harmaa ja tylsä.

Tänä päivänä on itsestään selvää, että matka- ja kuluhallintajärjestelmä on kaikkein järkevintä hankkia SaaS-palveluna. Markkinajohtaja M2, yksi pilvipalveluiden pioneereista, on palvellut jatkuvasti kasvavaa asiakaskuntaa SaaS-mallilla jo yli 10 vuotta. Olemme saaneet vuodesta toiseen erinomaiset palautteet asiakastyytyväisyyskyselyistä, ja M2 on kehittynyt vuosien varrella melkoisesti. Helppokäyttöisen ja erittäin monipuolisen selaimella käytettävän järjestelmän värimaailmaan on kuulunut aina punainen väri. Red is Hot!

Joskus tulee kuitenkin aika tehdä jotain isompaa. Tekniikka kehittyy ja asiakasvaatimukset kasvavat. Vastaamme tarpeisiin M2:n arkkitehtuuri- ja käyttöliittymäuudistuksella. Olemme suunnitelleet uuden, entistä selkeämmän, helpomman ja ohjaavamman käyttöliittymän M2:een yhteistyökumppanimme kanssa. Suunnittelun perustana on käytetty asiakkailta saamaamme arvokasta palautetta ja erillisellä käyttäjätutkimuksella saatua tietoa asiakasorganisaatioissa eri rooleissa M2:ta käyttävien henkilöiden järjestelmän käytössä kohtaamista haasteista. Käyttöliittymästä tulee responsiivinen, ja se optimoidaan tablettien näyttökokoon ja kosketusnäytöillä käytettäväksi.

SaaS-malli mahdollistaa tuotteen uudistamisen vaiheittain. Me Vismalla uskomme, että eniten käytetyt toiminnot kannattaa uudistaa ensin. Uudistuksen tuloksena tuommekin vielä tänä vuonna markkinoille uuden M2 Blue -version, joka sisältää kaikki matkustajien tarvitsemat toiminnot uudistettuna. Niin, ja vielä otsikkoon palatakseni, käyttöliittymän värimaailma tulee sisältämään Visma Nordic Cool -tyylin mukaisesti paljon sinisiä sävyjä. Blue is Cool!

 

Juha KukkoJuha Kukko
Product Manager
Visma Enterprise Oy

 

 

 

 

0