Visma Blog Finland

Lizanne Murphy auttoi Catzin hopealle

 

Kanadalainen oli keskeisessä roolissa siinä, että Pelikarhut ei saanut mestaruuttaan helpolla.

Severa Oy:n kummipelaaja Lizanne Murphyn kaudesta jäi käteen naisten koripallon SM-sarjan hopeamitali. Kotkalainen Pelikarhut jätti jännittävässä finaalisarjassa Lappeenrannan Catzin kakkoseksi otteluvoitoin 3-1.

Kanadalainen Murphy oli keskeisessä roolissa siinä, ettei PeKa kuitenkaan saanut mestaruuttaan helpolla. Catzin kapteeni Kaisa Tuuren loukkaannuttua runkosarjan viimeisessä ottelussa suuri osa vastuusta lankesi 186-senttisen Murphyn harteille.

Finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa 24-vuotias Murphy oli kirkkaasti Catzin paras pelaaja ja pussitti komeat 27 pistettä ja otti huimat 17 levypalloa. Avausottelu Kotkassa päättyi kuitenkin kotijoukkueen voittoon.

Ottelusarjan toisessa kohtaamisessa Lappeenrannassa PeKa oli ottanut edellisestä ottelusta opikseen ja Murphy oli erikoisvartioinnissa. Tiukasti pidetty Murphy joutui pian virhevaikeuksiin ja teki vain neljä pistettä sekä otti seitsemän levypalloa. Hänenkään uurastuksensa ei kuitenkaan valunut hukkaan, sillä Catz tasoitti otteluvoitot ottamalla selkeän 101-83 -voiton.

Kolmas osaottelu Kotkassa oli Catzin kauden huonoin peli ja PeKa marssi lappeenrantalaisjoukkueen yli tylyllä 27 pisteen voitolla. Murphy kuitenkin yritti parhaansa mukaan pitää uppoavaa laivaa pinnalla ottamalla hurjat 20 levypalloa ja tekemällä siinä ohessa 14 pistettä.

Ottelusarjan viimeiseksi jääneessä kohtaamisessa Catz laittoi Pelikarhut todella tiukille. Vielä viisi minuuttia ennen loppua tasan ollut trilleri päättyi lopulta PeKan voittoon ja kultajuhliin numeroin 68-79. Murphyn saldona oli vahvan puolustuspelin lisäksi kymmenen pistettä ja 12 levypalloa.

Hopealle jääneen Catzin katseet ovat jo tulevassa. Kahden perättäisen hopeamitalin jälkeen ainut mahdollinen tavoite on kultamitalit keväällä 2009. Lizanne Murphyn nykyinen sopimus Catzin kanssa päättyy tähän kevääseen, joten hänen ensi kauden joukkueensa on vielä auki.

Teksti ja kuvat: Tuomas Vitikainen

Tuomas Vitikainen toimii Severa Oy:ssä ohjelmistosuunnittelijana. Lisäksi hän kirjoittaa urheilusta mm. Etelä-Saimaalle ja Iltalehdelle.

0