Siirry sisältötekstiin

Lisää työtä tehostavia toiminnallisuuksia – näin Visma Fivaldin kehitys jatkuu

Visma Fivaldin historian suurin kokonaisuudistus jatkuu. Kevään 2021 keskeisenä teemana ovat rajapinnat.

Visma Fivaldin kehitys jatkuu: vuoden 2021 keskeisenä teemana rajapinnat
Visma Fivaldin kehitys jatkuu: vuoden 2021 keskeisenä teemana rajapinnat

Vuonna 2020 taloushallinto-ohjelmisto Visma Fivaldin kehitykseen on investoitu voimakkaasti ja tuotteen parissa on tehty Fivaldin historian suurinta kokonaisuudistusta.

Olemme työskennelleet ahkerasti sen eteen, että saisimme kehitettyä Fivaldia entistä nopeammalla tahdilla ja yhä paremmin asiakkaidemme tarpeita palvelevaksi. 

Pitkän tähtäimen tavoitteenamme on tehdä Fivaldista paras mahdollinen työkalu tilitoimiston sekä perinteisten että osittain ja kokonaan sähköisten asiakkuuksien hoitoon. Työkalu, joka tuo sekä tilitoimiston että tilitoimiston asiakkaiden arkeen tuottavuutta ja sujuvuutta.

”Pitkän tähtäimen tavoitteenamme on tehdä Fivaldista paras mahdollinen työkalu tilitoimiston sekä perinteisten että osittain ja kokonaan sähköisten asiakkuuksien hoitoon.”

Mitä uutta 2020 toi Visma Fivaldiin

Olemme muutoksessa vasta alussa, mutta saavutimme viime vuonna jo paljon merkittäviä onnistumisia. Tulokset näkyvät uusissa toiminnallisuuksissa, joita olemme kehittäneet ja julkaisseet. 

Olemme tuoneet asiakkaidemme käyttöön uuden, täysin selainpohjaisen myynninhallinnan, josta olemme saaneet asiakkailta jo paljon positiivista palautetta. Myynninhallintaa on kehitetty vähitellen koko vuoden ajan kuukausittaisissa julkaisuissa uusia hyödyllisiä toiminnallisuuksia lisäten. Viimeisimpänä olemme tuoneet selainpohjaiseen myynninhallintaan saatavienhallintasovelluksen, jossa on helppoa muun muassa tarkastella avoimia saatavia ja hallinnoida maksumuistutuksia.

”Olemme muutoksessa vasta alussa, mutta tänä vuonna olemme saavuttaneet jo paljon merkittäviä onnistumisia.”

Automatisointimahdollisuuksia on parannettu erityisesti ostolaskujen käsittelyssä, jonne toimme syksyllä 2020 mahdollisuuden asettaa hyväksyntäsääntöjä, joiden perusteella laskut käsitellään automaattisesti. Lisäksi asiakkaillamme on nyt mahdollisuus hyödyntää käsittelyyn myös FabricAI-koneoppimisohjelmaa, joka tehostaa ostolaskujen käsittelyä tekoälyn avulla. 

Tikon-tilitoimistoja varten toteutetun aineistosiirtotyökalun avulla tietojen siirto järjestelmästä toiseen helpottuu; esimerkiksi keskeiset kirjanpito- ja asiakastiedot voidaan tuoda vanhasta järjestelmästä kätevästi Visma Fivaldiin. 

Uusi Visma Connect -kirjautumistapa tuo vaivattoman kirjautumisen Visman eri tuotteisiin samoilla tunnuksilla, mielenrauhaa tietoturvallisen kaksivaiheisen tunnistautumisen kautta sekä helpotusta käyttäjätunnusten hallintaan.  

Ajattelutavat muutosten moottorina

Visma Fivaldin vauhdikkaan kehityksen taustalla on monenlaisia uudistuksia – rekrytointeja sekä vaihdoksia rooleissa, vastuissa ja prosesseissa. Yhtenä tärkeimmistä muutoksista kaiken myllerryksen keskellä näen muutoksen ajattelutavoissa.

”Yhtenä tärkeimmistä muutoksista kaiken myllerryksen keskellä näen muutoksen ajattelutavoissa.”

Olemme vihdoin hyväksyneet sen tosiasian, että ohjelmistokehitys on arvaamatonta ja todella vaikeasti ennustettavaa puuhaa. Sen seurauksena olemme keskittyneet siihen tärkeimpään eli asiakasarvon tuottamiseen, laatineet lähtökohtaisesti joustavia suunnitelmia ja tehneet tiukkoja priorisointeja. 

Jatkuva parantaminen on nyt myös erottamaton osa tuotekehitysfilosofiaamme ja käytäntöjämme, mikä takaa, että tulemme jatkossakin tuottamaan enemmän ja parempia toiminnallisuuksia asiakkaillemme.

Mitä 2021 tuo tullessaan?

Tänä vuonna rajapinnat ovat yksi keskeisistä teemoista Visma Fivaldin kehityksessä. Rajapintojen avulla asiakkaat voivat tehostaa ja monipuolistaa Visma Fivaldin ja muiden järjestelmien yhteiskäyttöä omia integraatioita rakentamalla.

”Tänä vuonna rajapinnat ovat yksi keskeisistä teemoista Visma Fivaldin kehityksessä.”

Vuoden 2021 kevään aikana tulemme julkaisemaan myynninhallinnan rajapinnat, jotka mahdollistavat muun muassa myyntitilausten siirrot Fivaldin ja ulkopuolisten järjestelmien välillä sekä kirjanpidon rajapinnat, jotka tekevät mahdolliseksi ulkopuolisten järjestelmien tapahtumien tuonnin Fivaldin kirjanpitoon.

Vuonna 2021 aiomme siis jatkaa hyvin alkanutta Visma Fivaldin kokonaisuudistusta.  Tavoitteenamme on vauhdittaa kehitystä entisestään eli tuoda yhä nopeammin uusia toimintoja asiakkaidemme käyttöön. Panostamme myös laatuun valikoimalla kehitykseen niitä toimintoja, jotka palvelevat asiakkaidemme tarpeita parhaiten ja tuovat käyttäjien arkeen tuottavuutta ja työniloa.

Tule mukaan seuraamaan Fivaldin historian suurinta kokonaisuudistusta. Päivitämme tulevaisuuden suuntaviivat säännöllisesti tuotekehityssuunnitelmaan.

Kirjoittaja: Maija Leprohon, Agile Lead, Fivaldi R&D.

Haluatko tutustua Fivaldi-taloushallintoon?
Tutustu Fivaldin toiminnallisuuksiin ja demoympäristöön asiantuntijan kanssa. Varaa maksuton etäesittely sinulle sopivana ajankohtana.

Varaa etätutustuminen

Lue myös:
Opas: Taloushallinnon ohjelmistot vertailussa – tutustu ominaisuuksiin ja löydä sopiva ohjelma
Visma Fivaldi on Suomen käytetyin taloushallinnon ohjelmisto!
Fivaldi tukee jatkossakin tilitoimiston mappiasiakkaita
Taloushallinto-ohjelmiston vaihto edessä – mitä pitää huomioida?
Opas: Tulevaisuuden tilitoimiston menestystekijät

Suosituimmat