Siirry sisältötekstiin

Läsnäoloja etätyöntekijän arkeen

Millaista on läsnäolo etätyössä? Miten etätyöläinen linkittyy osaksi työyhteisöä? Entä miten etätyö vaikuttaa työilmapiiriin? Lue Ilpon mietteitä läsnäoloista etätyöläisen arjessa.

Etätyö

“Läsnäoloja” huudahti pieni poika, kun sai avattua tädin toimittaman karkkipaketin. ”Läsnäoloja” huudahdin, kun sain työkavereiden toimittaman paketin, jota en osannut odottaa.

Meille jokaiselle on tärkeää, että saamme työskennellä innostavassa ja kannustavassa ilmapiirissä. On myös tärkeää se, että saa tuntea kuuluvansa joukkoon, jossa kuunnellaan ja välitetään aidosti. Vielä tänäkin päivänä suurin osa toimistoissa työskentelevistä ihmisistä lähtee aamulla kotoa ja suuntaa kulkunsa toimistolle. Onko toimisto sinulle oikea paikka työskennellä?

Olen tehnyt vuosia töitä kaukana lähimmästä toimistosta. Olen kiitollinen Vismalle siitä, että etätyön tekeminen on mahdollistettu ja saan tehdä sellaista työtä, josta innostun viikosta toiseen. Vaikka näenkin todella harvoin työkavereita, niin tunnen kuuluvani Visma perheeseen. Etätyö on mahdollistanut sen, että voin asua maalla sellaisessa paikassa, jossa viihdyn ja voin vapaa-aikana ammentaa voimaa työhön. Työpäivinä saan toteuttaa yhtä lapsuuden unelmaa ja tehdä sellaista työtä, joka aidosti innostaa ja motivoi. Etätyö on mahdollistanut sen, että voin nauttia täysillä elämästä.

Reilu kymmenen vuotta sitten etätyöntekijä oli kummajainen. Tänä päivänä moni toimistotyöntekijä tekee työtänsä välillä työpaikan ulkopuolella. Tämä mahdollistaa sen, että työ- ja vapaa-aika voidaan saumattomasti yhdistää jokaisen tarpeiden mukaan. Itselle yksi tärkeimmistä asioista onkin se, että voin tehdä työtä sellaisessa ympäristössä, jossa voin keskittyä täysillä työn tekemiseen. Monet ihmiset edelleenkin ihmettelee sitä, että miten työtä voi tehdä etänä. Heidän mielestään kotona ei voi työskennellä tehokkaasti, koska siellä on monta asiaa, jota pitäisi hoitaa. Etätyö perustuukin vahvaan luottamukseen ja vaatii työntekijältä yrittäjämäistä asennetta työtä kohtaan.

Kun siirryin tekemään töitä täysin etänä, mietin monesti, että unohdetaanko minut työyhteisössä. Nämä ajatukset ovat olleet täysin turhia. Vuosien aikana olen huomannut sen, että kuulun vahvasti mukaan työyhteisöön, vaikka en ole joka päivä tai kuukausi fyysisesti läsnä toimistolla. Minua muistetaan ja minusta pidetään huolta. Visman työnteon kulttuuri mahdollistaa joustavan ja tehokkaan työskentelyn sieltä, missä milläkin hetkellä olet. Olen läsnä ja tavoitettavissa yhden klikkauksen päässä. Läsnäoloa se on virtuaalinenkin läsnäolo.

Suosituimmat