Siirry sisältötekstiin

Visman uusi FLEX-laskurahoitus maksaa vasta kun yritys tarvitsee rahaa – ”Ylitti odotukseni”

Yritysten tarve käyttöpääomalle on viime vuosina kasvanut kovaa vauhtia. Visman FLEX-laskurahoitus on täysin uudenlainen täydentävä rahoitusratkaisu, joka tuo yrityksen toimintaan joustavuutta ja mielenrauhaa myös silloin, kun kaikki ei mene suunnitelmien mukaan.

Visman FLEX laskurahoitus, Ville-Pekka Koski
Visma FLEX laskurahoitus, Ville-Pekka Koski

Yritysten toimintaympäristö on jälleen historiallisen kovassa myllerryksessä. Moni yritys on joutunut toteamaan, että esimerkiksi raketin lailla noussut energian hinta ja raaka-aineiden kustannukset aiheuttavat tuotanto- ja kannattavuusongelmia.

Osa yrityksistä joutuu kilpailemaan tuotannon raaka-aineista saatavuusongelmien vuoksi. Haluttua tuotetta ei aina saa rahallakaan. Kilpailluilla markkinoilla nopea maksuehto voi olla ainoa tapa saada yrityksen tarvitsemia raaka-aineita.

”Viime vuosina moni yritys on huomannut, että kassassa pitää olla enemmän rahaa kuin ennen. Käyttöpääomaa on yksinkertaisesti oltava enemmän, ja esimerkiksi teollisuudessa se sitoutuu nyt yhä pidemmäksi aikaa toimintaan. Riittävä käyttöpääoma ja joustavat rahoitusinstrumentit turvaavat yrityksen toiminnan jatkuvuuden myös silloin, kun kaikki ei mene suunnitelmien mukaan”, sanoo Visma Financial Solutionsin myyntipäällikkö Ville-Pekka Koski.

FLEX-laskurahoitus tuo joustavuutta päätöksentekoon

Moni yritys on ratkonut ongelmia laskurahoituksella. Nyt Visma Financial Solutions on tuonut markkinoille uudenlaisen laskurahoitustuotteen, FLEX-laskurahoituksen. Se tuo isoille yrityksille tutun luottolimiitin joustavuuden myös pienempien toimijoiden käyttöön.

FLEX-laskurahoituksessa yritys antaa laskunsa vakuudeksi rahoittajalle. Pientä järjestelypalkkiota lukuun ottamatta yritys maksaa luotosta vasta silloin, kun se nostaa rahaa käyttöönsä. Sukanvarressa voi aina olla vaikkapa 200 000 euron puskuri, josta ei makseta korkoa ennen kuin yritys nostaa tarvitsemansa määrän rahaa käyttöönsä.

”FLEX-laskurahoitukselle on selvästi kysyntää. Epävakaassa maailmassa tuote tarjoaa vakautta ja puskuria kaikenkokoisille yrityksille. Uskon, että FLEX-laskurahoituksen avulla moni yritys välttyy turhilta lomautuksilta ja muilta ongelmilta”, Koski sanoo.

”Laskurahoitus on tuttu palvelu monelle pk-yritykselle. Nyt kun markkina muuttuu, onkin oiva paikka katsoa, onko yrityksellä parhaat tarjolla olevat ratkaisut käytössään”, vinkkaa Koski.

Toimitusjohtaja: Flex-laskurahoitus ”ylitti odotukseni”

Visman laskurahoituksella on jo monia käyttäjiä. Esimerkiksi nopeasti laajentunut Pilke Päiväkodit käyttää palvelua täydentävä rahoitusratkaisuna.

Pilke Päiväkodit on Suomen suurin yksityinen varhaiskasvatuspalveluita tarjoava yritys. Yrityksellä on 181 päiväkotia eri puolelta Suomea. Se järjestää myös iltapäivätoimintaa koululaisille, ja yhteensä sillä on 26 iltapäiväkerhoa. Viime vuonna Pilke Päiväkotien liikevaihto ylitti 100 miljoonan euron rajapyykin.

Yrityksen tuloista osa tulee perheiltä ja osa kunnilta. Haasteena oli, että tulot tulevat tyypillisesti sen jälkeen, kun yritys laittaa palkat maksuun.

”Mietimme, miten saisimme täsmäytettyä kulupäiviä, sillä kunnat ja Kela maksavat laskunsa eri päivänä kuin itse maksamme palkat. Visman laskurahoitusvaihtoehdot vastasivat tarpeisiimme täydellisesti, koska meillä palkanmaksun ja tulojensaannin väliin jäävä aika on lyhyt. Voimme ottaa tarpeen mukaan kassaa sisään. Homma toimii todella joustavasti ja hyvin”, sanoo Pilke Päiväkotien talousjohtaja Sami Karppi.

Maatalousalalla toimivalla kantahämäläisellä Tippavaaran maatalouspalvelulla haasteet ovat erilaisia. Yrityksen toimintaan kuuluvat muun muassa viljan kuivaus, osto ja myynti sekä tuotantotarvikkeiden ja palveluiden myynti.

Tippavaaran Maatalouspalvelun toimitusjohtaja Kimmo Matoniemi kokee, että FLEX-laskurahoitus täydentää hyvin yrityksen muita rahoitusratkaisuja.

”Samalla yrityksen vakuuksia vapautuu muuhun käyttöön. Se on varsin oiva apuväline välitysmyynnin kasvattamiseen. Tuote ikään kuin kasvaa myynnin mukana, kun sovittua limiittiä muutetaan myynnin kasvun rinnalla”, sanoo Matoniemi.

”Kyseinen tuote oli itselleni uusi, mielenkiintoinen ja nyttemmin hyväksi havaittu. Se ylitti toimivuudessa odotukseni. Visman laskurahoituksessa ei ole ollut piilokuluja, eikä pienellä printillä sopimuksesta löytyviä yllätyksiä”, Matoniemi jatkaa.

Laskut vakuudeksi – mahdollisuus myös automatisoida laskujen maksuvalvonta

Kun laskut on annettu vakuudeksi, yritys voi halutessaan ottaa käyttöön myös huomautus- ja perintäpalvelut Visma Financial Solutionsilta. Se ei ole pakollista, mutta tehostaa kokonaisuutta entisestään.

”Monelle yritykselle huomautusten ja perinnän ulkoistaminen on kätevä ja tehokas tapa kotiuttaa saatavat nopeammin. Toimimme aina ystävällisesti ja asiallisesti – asiakkaamme asiakassuhteita vaalien”, sanoo Koski.

Lue lisää Visman FLEX-laskurahoituksesta täällä »