Pitääkö rekrytointi hoitaa laadukkaasti?

Lähipiirissäni moni hakee aktiivisesti uutta työtä. Yhdellä on selvät sävelet ja tarkka pläni, mitä haluaa tehdä. Toiselle taas käy miltei mikä vaan duuni, johon yhtään on osaamista. Lähes kaikissa ystävieni hakukokemuksissa on yksi yhteinen tekijä; työntekijää hakeva yritys unohtaa viestiä hakijoille. Miksi näin? Eikö niillä valitsematta jääneillä ole väliä?

Fiksu rekrytointisovellus apunasi

Mielikuva on osa yrityksen mainetta. Jos rekrytointiprosessi etenee sujuvasti ja hakija tietää missä mennään, näyttää yritys ammattimaiselta toimijalta työnhakijan silmin. Pelissä on yrityksen uskottavuus ja tapa kohdella ihmisiä, eikö niin? Prosessista pitää jäädä hyvä mieli, vaikkei hakija sillä kertaa tulisi valituksi.

Muistilista rekrytoijalle

 • Kerro reilusti mitkä ovat onnistumisen mittarit eli minkälaista henkilöä tehtävään haetaan.
 • Työpaikkailmoitus on osa yrityksesi markkinointia – kerrothan siinä myös yrityksesi arvoista ja tavasta toimia.
 • Miten jaat ilmoituksen? Missä potentiaaliset hakijat liikkuvat? Hyödynnätkö yrityksen omia verkostoja?
 • Kuka vastaa hakijoiden kysymyksiin?
 • Haastattele reilu määrä hakijoita – ensimmäisen kierroksen voit hoitaa videohaastattelulla.
 • Valitse paras henkilö tehtävään ja viesti kaikille hakijoille

Tuloksena on hyvä rekrytointi ja kaikille hakijoille positiivinen mielikuva yrityksestäsi.

Nykyisin on käytettävissä fiksuja rekrytointisovelluksia, joilla voi hoitaa koko sähköisen rekrytointiprosessin sisäisestä anomuksesta videohaastatteluihin. Mikset siis käyttäisi sellaista?

Suosituimmat

 • Matka Tikonista Fivaldiin: Porvoon Tilipalvelu (osa 1/2)

  Tilitoimisto Porvoon Tilipalvelu on nyt uuden edessä, sillä yrityksessä ollaan vaihtamassa järjestelmää Tikonista Fivaldiin. Tässä juttusarjassa seurataan Tikon-tilitoimiston matkaa ohjelmiston vaihdon aikana.

 • School Day Dashboard

  Dashboard avasi silmät ja vapautti Exceleistä

  Paljon koulun arkeen liittyviä asioita löytyy koulun datasta. Monelle oppilaitokselle on varmasti tuttua erilaisten tilastolukujen raportointi. Visman yhteistyökumppanin School Dayn kehittämä Dashboard visualisoi tämän tiedon ja tuo mahdollisuuksia tiedolla johtamiseen. Visualisoinnin lisäksi Dashboard myös auttaa parantamaan tiedon laatua. Lue asiakkaamme Saimaan ammattiopisto SAMPOn kokemuksia Dashboardin käytöstä.