Kuusi kysymystä pilvitoimittajaa valittaessa

toimittajan_valinta

Siirtyminen pilvipohjaiseen ohjelmistoon voi herättää hieman epävarmuutta. Tästä syystä päätökset kannattaa perustua toimittajan tarkkaan arviointiin.

Seuraavassa on kuusi tärkeää kysymystä mietittäväksi pilvipalvelutoimittajaa valittaessa:

 

Mitä toimittaja tarjoaa muille asiakkaille? Onko muilla asiakkailla samanlaista liiketoimintaa kuin sinunkin yritykselläsi, ja mitkä ovat heidän kokemuksensa toimittajasta?

Voiko palvelua koekäyttää? Selvitä sopiiko palvelu todellisuudessa yrityksellesi, ennen kuin päätät hankkia sen. Pyydä myös organisaatiosi muita työntekijöitä perehtymään palveluun, jolloin saat arvion niin asiantuntijoilta kuin aloittelijoiltakin.


Onko pilvipalvelu skaalautuva?
Mahdollistaako se palvelun kasvattamisen lisäkäyttäjillä kohtuullisin kustannuksin, jos toimintanne kasvaa tai vastaavasti taantuu?Millainen palvelutaso (palvelusopimus) toimittajalla on? Antaako toimittaja takuita tai korvauksia puutteista toimituksessa. Tee vertailu muihin vastaaviin toimittajiin.

Täyttääkö palvelu turvallisuusmääräykset ja -säännökset? Miten toimittaja huolehtii siitä, että tietonne on turvallisesti tallennettu ja niitä käsitellään lakien ja säädösten edellyttämällä tavalla?

Ja lopuksi: mitä oma vaisto sanoo?

Yllä oleva teksti perustuu Kevin Tean artikkeliin.

Harkitaanko Sinun yrityksessäsi parhaillaan siirtymistä pilviratkaisuihin tai oletteko jo kokeneita pilvipalveluiden käyttäjiä? Millaisia kysymyksiä siirtyminen on nostanut esiin? Jaa kokemuksesi ja vinkkisi muille blogimme lukijoille!

0