Siirry sisältötekstiin

Lähes 300 kultamitalia Suomeen

Kilpaileminen ei aina ole tarpeen, etenkään kun kyse on pienistä lapsista. Tämä oli ehdottomasti suurin oppi, jonka saimme Visma Ski Classics 4 kids -hiihtotapahtumasta.

300 kultamitalia Visma Ski Classics 4kids
300 kultamitalia Visma Ski Classics 4kids

Kilpaileminen ei aina ole tarpeen, etenkään kun kyse on pienistä lapsista. Tämä oli ehdottomasti suurin oppi, jonka saimme Visma Ski Classics 4 kids  -hiihtotapahtumasta.

Saimme jo ennen tapahtumaa palautetta vanhemmilta että on hienoa, kun järjestetään myös urheilutapahtumia, jossa lapsia ei laiteta paremmuusjärjestykseen suorituksen perusteella. Sama viesti toistui monesti aurinkoisen sunnuntaipäivänä Hakunilan urheilupuistossa sekä vielä tapahtuman jälkeen kiitosviesteissä. Lapsille mukaan lähtemisen kynnys on huomattavasti matalampi.

Tällaiselle tapahtumalle taisi olla tilausta, sillä päivän osaanottajamäärä ylitti kaikki odotuksemme 214 ennakkoilmoittautumisesta huolimatta. Alla on kuvattu konseptimme, josta saa puolestamme ottaa milloin tahansa mallia.

Visma Ski Classics 4 kids

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Suomessa 5.3. Se keräsi 299 innokasta nuorta hiihtäjää Vantaan Hakunilaan aurinkoisena sunnuntaiaamuna. Tapahtuma oli ajateltu etukäteen 6-12 vuotiaille, mutta laduilla nähtiin myös 2-vuoden ikäisiä pikkuhiihtäjiä. Tärkeintä oli tapahtuman avoimuus ja matala kynnys lähteä mukaan.

Päivä aloitettiin TV:stä tuttujen Maltin ja Valtin vauhdikkaalla showlla, joka oli mukaansa tempaava kokonaisuus ruokailuun, liikennesääntöihin ja urheiluun liittyviä neuvoja. Alun pienen ujostelun jälkeen innokkaat fanit lauloivat täysillä mukana.

Hiihtoliivin saatuaan lapset starttasivat hiihtolenkille omaan tahtiinsa – ilman lähtöaikoja. Pienimmät kiersivät urheilustadionin radan ja isommat uskaltautuivat maastolenkille. Kaikki maalisuoraa pitkin kiitäneet hiihtäjänalut palkittiin maalissa upealla kultamitalilla, jota ei raaskittu riisua pois, vaikka mieli paloi vielä hiihtämään. Kierroksia ei tässä kisassa laskettu ja laduilla nähtiin iloisesti hymyileviä pieniä hiihtäjiä mitalit kaulassa.

Hiihtosuorituksen jälkeen oli aika nauttia makkaraa ja kuumaa mehua sekä ottaa kaverikuvia Maltin ja Valtin kanssa.

Koko päivän tavoite oli luoda yhteistä aikaa perheille, hyvää mieltä ja mahdollisuus rentoon liikuntaan. Kotimatkalle lähtikin väsyneitä, mutta onnellisia lapsiperheitä.

Kiitos kaikille mukana olleille hiihtäjille, vanhemmille ja muille kannustamaan saapuneille tukijoukoille!
Toivottavasti näemme myös ensi vuonna.

Suosituimmat