Kuka auttaa talousjohtoa digitalisoitumaan?

 

Visma osallistui Management Eventsin 600 min CFO tilaisuuteen, jossa digitalisoituminen oli jatkuvasti esillä. Talousjohto osallistuu budjetoinnin ja raportoinnin välissä myös liiketoimintamallien uusiin teknologisiin ratkaisuihin. Lisäksi heidän vastuullaan on kehittää toimintoja jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä. Tavoitteena kun on nähdä digitalisoituminen osana taloushallinnon tulevaisuutta.

Siinä saattaa innovatiivisinkin talousjohto lykätä hanketta jo samasta syystä kuin Sales Manager ei vaihda puhelinta uusimpaan malliin. Kaikki vanhat hyvät kontaktit saattavat hävitä ja uuden opetteluun menee kauan aikaa. Ainakin itse tunnustan käyttäväni älypuhelimeni ominaisuuksista vain murto-osaa ja erittäin käytännölliset ominaisuudet löytyvät joskus ihan vaan vahingon kautta. 

Löytyykö riittävästi aikaa uuden oppimiseen?

Ehkä tässä kaikessa kehitystyössä  on haasteena erityisesti aika. Aika opetella riittävästi uusia asioita ja sen kautta omaksua uuden toimintamallin mahdollinen toteuttaminen omassa organisaatiossa. Tietoa kaikista erilaisista mahdollisuuksista on valtavasti, mutta pysyykö talousosasto muun organisaation digitalisoitumisen perässä, ja entä tietoturva? Vauhti kun vaikuttaa olevan alati kiihtyvä. 

Mielestäni Visma Servicen asiakkaiden talousjohto on tämän suhteen hyvässä asemassa. He saavat tukea pohdintoihinsa ja digitalisoitumiseen omalta Visma-asiantuntijatiimiltään ja kuulevat sekä puntaroivat uusista mahdollisuuksista digitalisoitumisen saralla. Kun yhdessä pohditaan ääneen taloushallinnon prosesseja ja käsiteltävää dataa, saadaan väistämättä myös digitalisoitumista vauhditettua talousjohdon arjessa.

Kuinka teidän yrityksenne laita on?

Talousjohto ja digitalisoituminen

Minna Uitti
Account Executive
Visma Services Oy

About

Visma on Pohjoismaiden johtava yritysohjelmistojen, taloushallinnon palveluiden sekä IT-projekti- ja konsultointipalveluiden tarjoaja. Suomessa Visma-perheeseen kuuluvat yritykset työllistävät yhteensä yli 900 asiantuntijaa ja palvelevat yli 50 000 asiakasta.
Connect with Visma: