Visma Blog Finland

Kovaa kauhoen Pekingiin

 

Severa tukee Hanna-Maria Seppälän uintivuotta.

Hanna-Maria Seppälä kilpaili menestyksekkäästi Eindhovenin EM-kisoissa, mistä kertyi saaliiksi hopeamitali 100 m vapaauinnissa ja lukuisa kasa SE-aikoja. Severa onnittelee!

 

 

Eindhovenin jälkeen odotamme jo Pekingin olympialaisia. Mitä tavoitteita sinulla olympialaisissa on?

– Tämän voi tiivistää yhteen sanaan: mitali!

 

 

Mitä kuuluu tämänhetkisiin treeneihin?

– Tällä hetkellä uidaan kestävyyttä ja kovia treenejä niin kotimaassa kuin ulkomailla leireillen.

 

Äitisi toimii valmentajanasi, lisäksi olet mukana perheyritys SportElite Marketingissa. Mikä on tehokkaan perheyhteistyönne salaisuus?

– Alusta pitäen koko perhe on ollut uinnissa tiiviisti mukana. Yhteistyön salaisuus on varmasti se, että jokainen nauttii siitä, mitä tekee.

 

Oletko ehtinyt ottaa osaa yritystoimintaanne?

– SportElitessä olen mukana urheilijana. Uran jälkeistä aikaa silmällä pitäen opiskelen fysioterapeutiksi ja tavoitteena on valmistua vuoden päästä. Haluan oman urheilu-urani jälkeen olla urheilussa edelleen mukana.

 

Kun on miellyttävän näköinen naisurheilija, tuppaa median huomio kiinnittymään enemmän ulkonäköön ja poikakavereihin kuin urheilusuorituksiin. Mitä olet tästä mieltä?

– Olen toki itsekin tarkka ulkonäöstäni ja siitä, miten pidän itsestäni huolta, mutta yksityisasiat haluan pitää ominani. Ulkonäkökysymys on nykyään pinnalla oleva asia ja siten vaikuttaa mediassa myös urheilupuolella. Mediahan on osa urheilua.

 

Paavo Nurmen piikkiin on pantu sanonta: ”Jos tavoittelee jotain muuta kuin kultamitalia, saa yleensä jotain muuta.” Mitä mieltä tästä olet?

– Pitää varmasti paikkansa! Jos syvällä sisimmässään ei tavoittele ykkössijaa niin ei sitä varmaan myöskään tavoita. Itse sisimmässäni lähden taistelemaan aina voittamisesta!

 

 

Hanna-Maria Seppälä voitti uinnin 100 metrin vapaauinnin maailmanmestaruuden vuonna 2003. Hänet valittiin samana vuonna Vuoden urheilijaksi.

Kuvat: Hanna-Maria Seppälä

Salla Brunou

0