Siirry sisältötekstiin

Juha Mäntylä valmistautui korkean paikan leirillä Ylläs-Levi-hiihtoon

Visma Softwaren toimitusjohtaja Juha Mäntylä vietti viime viikon hiihdellen Ylläs-Levi-kisan maisemissa. Loman aika julkaistiin myös huhtikuisen Visma Ski Classics -osakilpailun latukartta, ja tokihan reittiin piti käydä tutustumassa.

Visma Softwaren toimitusjohtaja Juha Mäntylä korkeanpaikanleiri
Visma Softwaren toimitusjohtaja Juha Mäntylä korkeanpaikanleiri

Visman kolme toimitusjohtajaa lähtevät hiihtämään Visma Ski Classics Ylläs-Levi-kisan. Huhtikuussa on luvassa 60 kilometrin hiihto perinteisellä tyylillä. Blogisarjassa selvitetään toimitusjohtajien tunnelmia ja ajatuksia kisaan valmistautumisesta.

Juha Mäntylä Visma Software Visma Ski Classics

Mikä sai sinut osallistumaan Ylläs-Levi-kisaan?

Visma-konsernin johdon edustajia osallistuu Ylläs-Leviin, ja he saivat minutkin innostumaan. Olen viettänyt 30 vuotta lähes kaikki talven lomat Ylläksellä hiihdellen, joten tokihan on lähdettävä tuttuihin maisemiin kisaamaan.

Miltä treenaaminen on tuntunut tähän mennessä?

Harjoittelu Ylläs-Leviä varten on sujunut kohtuullisesti varsin hankalista säistä huolimatta. Oittaan 2,8km lenkki on tullut tutuksi. Kasassa on 380 km, ja vielä pitäisi pari sataa saada hiihdettyä ennen tapahtumaa. Vauhti ei kilometreistä huolimatta päätä huimaa. Parasta on, että Visma Ski Classics motivoi lähtemään sohvalta liikkeelle, vaikka lunta ei ole ollut missään ja välillä on vettäkin satanut.

Viime viikolla Ylläksellä tuli paljon hiihtotunteja, mutta kilometrejä vain 140, kun koko viikon oli noin 20 astetta pakkasta ja luisto todella nihkeä. Lähes jokaisessa latukahvilassa oli pakko pysähtyä sulattelemaan varpaita ja sormia.

Hommasin mökille mönkijän perässä vedettävän latuhöylän. Nyt kun jäälle on satanut lunta, pääsen viikonloppuisin ajamaan kunnon ladun Päijänteen jäälle ja keräämään puuttuvat harjoituskilometrit.

Hankitko uudet välineet vai hiihdätkö vanhoilla?

Olen aiemmin hiihtänyt luisteluhiihtoa, joten perinteiset sukset piti hankkia. Valitsin karvapohjasukset, sillä ne toimivat hyvin niin keväisillä laduilla kuin 25 asteen pakkasessa, kun taas nanosukset eivät moisista pakkaslukemista tykkää.

Mikä on strategiasi Ylläs-Levi-kisaan?

Visma Ski Classics -kisan reitti julkaistiin viime viikolla ja hiihdin vajaan puolet reitistä tutustumismielessä. Aika haastavan reitin ovat suunnitelleet. Varsinkin Kukastunturin ylitys on hurja, erityisesti lasku sieltä alas. Voi tulla ahdasta, kun sata hiihtäjää yhtä aikaa pakkaantuu jyrkkään ja mutkaiseen laskuun.

Minulla ei ole muuta tavoitetta kuin päästä kunnialla läpi. Pisin lenkki tähän asti on ollut 41km ja se antoi viitteitä, että selviytyminen saattaa olla mahdollista.

Juha Mäntylä työskentelee Visma Softwaren toimitusjohtajana ja harrastaa vapaa-aikanaan muun muassa metsänhoitoa.

Lukaise myös Visma Passelin toimitusjohtajan Terhi Karasjärven haastattelu.

Suosituimmat