Haastattelussa raportoinnin konsultti Emilia Ottela

Talous-, palkka ja henkilöstöhallinnon palveluita tarjoavana yrityksenä Visma Services Oy:n henkilökunnan joukkoon mahtuu moninaisia ja mielenkiintoisia työnkuvia. Esittelemme raportoinnin konsultin Emilia Ottelan, jonka työnä on rakentaa ja hioa asiakkaidemme raportoinnin, budjetoinnin ja ennustamisen prosessit huippuunsa. Haastattelimme Emiliaa hänen työstään sekä siitä millaista on olla osana Visman henkilökuntaa.

Millainen koulutus on valmentanut sinua konsultin tehtävään?

Olen koulutukseltani​ kauppatieteiden maisteri. Opiskelin Helsingin Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulussa ja pääaineena minulla oli laskentatoimi, lisäksi luin johtamista ja yritysjuridiikkaa. Aloitin Vismalla tehdessäni gradua ja nyt olen työskennellyt täällä hieman yli kaksi vuotta.

Millaisia tehtäviä konsultin rooliisi tällä hetkellä kuuluu?

Tehtäviini kuuluu asiakkaidemme raportoinnin, budjetoinnin ja ennustamisen ratkaisujen toteuttaminen. Uusien asiakkaiden kohdalla toteutan yhdessä tiimin kanssa järjestelmän käyttöönoton sekä raportointi- ja ennustemallien rakentamisen. Käyttöönoton jälkeen räätälöin asiakkaiden tarpeiden mukaisia raportteja, sekä päivitän asiakkaan ennusteiden ja budjetin laskentoja. ​Tehtäviini kuuluu myös aktiivinen yhteydenpito järjestelmän tuotekehitykseen. Ratkaisujen toteuttamisen lisäksi toimin usein myös asiantuntijatehtävissä myyntitilanteissa.

Millainen on tyypillinen konsultin työpäivä, tai onko sellaista?

​​Päiväni ovat hyvin vaihtelevia. Jos meneillään on ison asiakkaan käyttöönottoprojekti, vaatii se paljon toimistolla tehtävää työtä. Asiakkaan raportoinnin ja ennustamisen mallintaminen saattaa vaatia useammankin viikon työn. Toimistolla tehtävien töiden lisäksi käyn paljon asiakkaiden luona; kouluttamassa heille järjestelmän käyttöä ja käymässä läpi mahdollisia uusia raportoinnin ja ennustamisen mallinnuksia. Tyypillisesti olen päivittäin yhteydessä myös muuhun tiimiin, ja ratkomme yhdessä niin järjestelmään kuin asiakkaiden tarpeisiin liittyviä haasteita.

Kerro lisää tiimistäsi!

Meillä on tiimissä kolme raportoinnin konsulttia. Olemme osa suurempaa konsulttitiimiä mutta pääsääntöisesti työskentelemme tässä pienessä tiimissä. Uusien asiakkaiden kohdalla tiimi usein toimii laajempana, koska esimerkiksi ERP-järjestelmän käyttöönotossa tehtävät ratkaisut vaikuttavat hyvin paljon siihen, miten raportointi tulee onnistumaan. Tämän vuoksi olemme vahvasti mukana jo siinä vaiheessa, kun uuden asiakkaan rakenteita aletaan määrittää ERP-järjestelmään.

Mitä olet oppinut tähänastisella urallasi?

Olen oppinut valtavasti! Olen oppinut sekä järjestelmistä että laskennan substanssista. Olen saanut mahdollisuuden työskennellä todella erilaisten yritysten kanssa ja niiden myötä kohdannut erilaisia raportoinnin ja ennustamisen malleja. On kiinnostavaa huomata, kuinka samankin toimialan sisällä asioita voidaan tehdä hyvin monella tavalla. Haastava taloudellinen tilanne on varmasti myös osaltaan vaikuttanut siihen, kuinka aktiivisia asiakkaamme ovat tulevaisuuden ennakoimisessa ja ennusteiden laatimisessa.

Millaisena työpaikkana koet Visman?

On motivoivaa ja hienoa työskennellä yrityksessä, joka kasvaa ja kehittyy vauhdilla. Vismalla saa työskennellä modernien ohjelmistojen parissa ja mielenkiintoisten asiakkaiden kanssa. Työympäristö ja kollegat ovat kannustavia ja Vismalla on positiivinen tekemisen meininki!

Kiitämme Emiliaa haastattelusta!

 

 

About

Visma on Pohjoismaiden johtava yritysohjelmistojen, taloushallinnon palveluiden sekä IT-projekti- ja konsultointipalveluiden tarjoaja. Suomessa Visma-perheeseen kuuluvat yritykset työllistävät yhteensä yli 900 asiantuntijaa ja palvelevat yli 50 000 asiakasta.
Connect with Visma: