Siirry sisältötekstiin

Koko laskutuspalvelu samasta osoitteesta – Lähetyksestä lakiasioihin

Laskutuspalvelujen täysimääräinen ulkoistaminen kannattaa niin taloudellisesti kuin yrittäjän ajansäästön ja jaksamisen kannalta.

Laskutus on kokonaisuus, jonka kaikkia tekijöitä yrittäjä ei välttämättä edes tule ajatelleeksi. Tehokkaaseen prosessiin kuuluvat esimerkiksi suunnitelmallinen maksuvalvonta ja mahdolliset perintä- ja lakipalvelut. Kun kaikki osa-alueet hoituvat yhden toimijan kautta, syntyy yrittäjälle kustannussäästöjen lisäksi mielenrauhaa.

”Asiantunteva kumppani pitää sinut jatkuvasti ajan tasalla siitä, mitä yrityksesi taloudessa tapahtuu”

Tässä blogikirjoituksessa kerromme sinulle eduista, joita yrityksesi voi saavuttaa ulkoistaessaan koko laskutusprosessinsa yhdelle toimijalle. Uusien toimintamallien ansiosta yrittäjä voi jo nyt keskittyä täysipainoisesti omaan liiketoimintaansa, ilman huolta laskutusviidakon byrokratiasta.

Vaikka ulkoistat laskutuksesi, pitää asiantunteva kumppani sinut jatkuvasti ajan tasalla siitä, mitä yrityksesi taloudessa tapahtuu. Tämä mahdollistaa myös proaktiivisen toiminnan monissa vaikeissakin tilanteissa, vauhdittaen samalla kassavirtaasi.

Yrityksen hyödyt koko laskutusprosessin ulkoistamisesta

Asiantuntevan perintäyhtiön välityksellä lähetetyillä laskuilla on todistettavasti enemmän painoarvoa. Lisäksi maksumuistutukset lähtevät aina ajallaan ja perintätoimenpiteistä vastaavat asiaan perehtyneet asiantuntijat.

Laskutuksen ulkoistamista yhdelle osaavalle kumppanille puoltaa myös se, että mahdollisissa perintä- ja riitatilanteissa tukenasi on ammattilainen, joka tuntee toimintasi perinpohjaisesti. Ongelmatilanteet pystytään ratkaisemaan huomattavasti tehokkaammin, eikä sinun tarvitse asioida usean eri toimijan kanssa.

Se, että laskutuksessa on oman yrityksesi ja asiakkaan lisäksi mukana kolmas taho ei tarkoita sitä, että asioistasi vastaisi kasvoton tietokoneohjelma. Hyvään palveluun kuuluu, että taloushallinnon ammattilaiset ja lakimiehet ovat käytettävissäsi kaikissa tilanteissa, joissa tarvitaan konkreettista asiakaskontaktia.

Apua perintään ja reklamaatioiden käsittelyyn

Kun ulkoistat koko yrityksesi laskutusprosessin, saat käyttöösi myös parhaat työkalut perintätoimenpiteisiin ja mahdollisten reklamaatioiden käsittelyyn. Kun saatava on riidaton, eli reklamaatiota ei ole tullut, tehokas perintäpalvelu pystyy kotiuttamaan rahasi erittäin nopeasti.

”Reklamaation saapuessa tulee välittömästi selvittää, onko kyseessä aiheellinen vain aiheeton riitautus”

Välillä tapahtuu kuitenkin niin, että asiakas reklamoi yritykseltäsi saamansa laskun. Näissä tilanteissa osaava toimija turvaa selustasi ja auttaa riitaisen saatavan oikeudellisessa perinnässä tarvittaessa lakimiesten avustuksella.

Reklamaation saapuessa tulee välittömästi selvittää, onko kyseessä aiheellinen vain aiheeton riitautus. Jos esimerkiksi myymässäsi tuotteessa on selkeä virhe, on myös reklamaatio aiheellinen. Tällöin virhe tulee oikaista mahdollisimman nopeasti hyvän asiakaspalvelun hengessä.

Aiheettoman reklamaation hoitaminen vaatii vielä suurempaa tarkkuutta, sillä tällöin saatavat ovat riitautuneita. Asiantunteva lakimies tutkii reklamaation ja hoitaa saatavan hakemisen oikeusteitse.

Ulkoistetusta laskutusprosessista on hyötyä myös näissä tapauksissa, sillä asiantuntevan perintäyhtiön kautta lähetetyt laskut ja ammattilaisten kanssa laaditut sopimukset on luotu tukemaan yritystäsi. Et siis jää hankalissakaan tapauksissa yksin, eikä prosessi kuormita kohtuuttomasti ydinliiketoimintaasi.

Me otamme kopin laskutuksestasi milloin tahansa

Visma Financial Solutions Oy:n palveluihin sisältyy koko yrityksesi laskutusprosessin hoitaminen. Meiltä onnistuu myös laskujen välitys, joka mahdollistaa saatavienhallinnan ja maksuvalvonnan siirtämisen meille milloin tahansa.

Tuomme tehoa esimerkiksi ilmoittamalla asiakkaillesi ystävällisesti maksusuoritteiden valvonnasta. Tämä toimintatapa tehostaa kokemuksemme mukaan huomattavasti asiakkaiden maksukäyttäytymistä.

Laskutuspalvelumme on yhteensopiva lähes kaikkien taloushallintojärjestelmien kanssa. Tämä tekee asiakkaaksemme siirtymisestä mutkatonta, nopeaa ja helppoa. Ammattilaisemme tukevat ja opastavat yritystäsi luonnollisesti koko siirtymäkauden ajan ja sen jälkeenkin.

Etsitään yhdessä paras malli laskutuksesi tehostamiseksi

Kuten jo tämän kirjoituksen alussa totesimme, on yrityksen koko laskutusprosessin ulkoistaminen ja keskittäminen järkevin vaihtoehto lähes kaikissa tilanteissa.

Asiakkaanamme käytössäsi ovat niin laskutus-, perintä-, laki- kuin taloushallintopalvelumme. Voit itse rakentaa näistä yrityksellesi sopivan kokonaisuuden tai antaa asiantuntijoidemme tehtäväksi laatia yritystoimintaasi parhaiten tukevan paketin.

Ota yhteyttä ja hyödynnä yrityspalvelutalomme koko osaaminen!

Visma Financial Solutions Oy on laskutuksenperinnän ja juridiikan asiantuntijatalo. Monipuoliset Credit Management- ratkaisumme kattavat koko ketjun laskun lähetyksestä maksusuoritukseen. Tehtävämme on tehostaa erikokoisten asiakkaidemme liiketoimintaa ja nopeuttaa asiakasyritystemme rahankiertoa. Visma Legal -lakipalvelut tukee kokonaisuutta tarjoamalla ratkaisuja sekä suurten että pienten yritysten juridisiin tarpeisiin. Palvelemme asiakkaitamme yli 120 asiantuntijan voimin ja jatkuva palveluiden kehitystyömme pohjautuu tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaidemme ja kumppaniverkostomme kanssa.

Suosituimmat