Ihminen on keksinyt erilaisia tietojärjestelmiä, jotta elämä olisi helpompaa. Järjestelmät mahdollistavat nykyään erittäin kompleksisia ja reaaliaikaisia tiedonsiirtoja eri toimintojen välillä, joten eipä ihme, että monessa yrityksessä menee käytön kanssa välillä vähän sormi suuhun.
Tutkimusten mukaan suurin syy järjestelmäinvestoinnin huonoon takaisinmaksuun on käyttöönoton jälkeisen koulutuksen puute. Investointi on kallis ja koulutus on se paikka, jossa ensimmäisenä nähdään säästämisen mahdollisuus. Valitettavan usein käyttöönottokoulutus tehdään minimipäivillä tai alle, yleensä ilman spesifiä suunnitelmaa tai tarvekartoitusta. Mikäli koulutus on vielä puutteellisesti dokumentoitu, kolmen päivän päästä jo mietitään mitä se konsultti muuten tuosta sanoikaan ja kuukauden päästä mysteeri on valmis.
Älä vain säästä, suunnittele!
Ohjelmistotalon koulutuksista vastaavana toivoisin, että yritykset investoisivat järjestelmäkoulutuksiin enemmän. Rahan sijaan toivon investoinnin olevan ensisijaisesti tahtoa, suunnitelmallisuutta ja aikaa. Yksi koulutuspäivä ei riitä takaamaan, että käyttöönotto sujuu kuin tanssi, sillä järjestelmäosaaminen ei ole niitä asioita jotka tarttuvat ihmiseen kerrasta. Pilvipalveluja päivitetään melko reippaalla tahdilla ja uutta omaksuttavaa riittää usein. Miten teidän yrityksessänne varmistetaan ohjelmiston uusien ominaisuuksien hyödyntäminen? Koulutuksen ei tarvitse olla kallista, mutta sen puute on. Unohtakaa siis hoppu ja ohituskaista ja vaatikaa järjestelmätoimittajalta lupaus siitä, että käyttäjäosaamista pidetään yllä käyttöönottoprojektin jälkeenkin. Se on nimittäin yleensä se kohta, jossa toimittaja hylkää asiakkaansa.
Konstit on monet
Meillä käyttöönottokoulutuksen rinnalle voidaan ottaa tehokkaita monimuotoisia menetelmiä, joilla käytön taso ja teho voidaan varmistaa. Koulutuspalvelumme kattavat perinteisen konsultoinnin ja kurssitoiminnan lisäksi myös sähköisen oppimisympäristön, henkilöstön koulutussuunnitelmien laatimisen, tarvekartoitukset sekä erilaiset osaamisen mittaukset. Olemme mukana varmistamassa, että asiakkaamme järjestelmien käyttö on sujuvaa ja järjestelmäinvestoinnista saa suurimman mahdollisen hyödyn irti. Koska maailma ja työelämä eivät pyöri pelkkien järjestelmien ympärillä, tarjoamme lisäksi mm. tilitoimistoasiakkaillemme tukea sähköistymiseen ja konsultoivaan asiakastyöhön yhtä lailla kuin Excelin raportointiominaisuuksien tehokkaaseen hyödyntämiseen. Ja kaikki tämä saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta. Miltä kuulostaa?
Miten Sinun ohjelmistotoimittajasi tukee järjestelmän käytön ja liiketoimintasi muuttuvia tarpeita?