Siirry sisältötekstiin

Summer Internship – Kesätyöt sujuvat myös etäyhteyksillä

Kevät ja kesä 2020 on ollut poikkeuksellista aikaa työpaikoilla. Lähes kaikki Visman työntekijät siirtyivät etätöihin maaliskuussa koronaviruksen nopean leviämisen takia. Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta Vismalla on kesällä töissä lukuisia kesätyöntekijöitä. Kysyimme kahdelta heistä, millaista työnteko on ollut tänä kesänä.

Summer interns

 

Kevät ja kesä 2020 on ollut poikkeuksellista aikaa työpaikoilla. Lähes kaikki Visman työntekijät siirtyivät etätöihin maaliskuussa koronaviruksen nopean leviämisen takia. Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta Vismalla on kesällä töissä lukuisia kesätyöntekijöitä. Kysyimme kahdelta heistä, millaista työnteko on ollut tänä kesänä.

 

Leena ja Rasmus ovat Suomen edustus Visman pohjoismaisessa Summer Internship -ohjelmassa. He tekevät kesän töitä data-analytiikkaprojektin parissa Helsingissä. Leenaan ja Rasmukseen pääset tutustumaan tarkemmin täältä

 

Miten koronaviruksen aiheuttama poikkeuksellinen tilanne näkyy Vismalla?

Leena: Suurin osa työntekijöistä tekee töitä täysin etänä, joten toimistolla on yleensä paikalla vain muutamia henkilöitä. Tämän myötä etäpalaverit ja sähköiset yhteydenpitovälineet ovat kesän aikana tulleet tutuiksi.

Vaikka tapaamiset ovat pitkälti olleet sähköisesti, työskentely poikkeustilanteessa on sujunut hyvin: kysymyksiin saa nopeasti vastauksia ja sähköiset välineet ovat toimineet ongelmitta.

Millaista on tehdä kesätöitä kun toimisto on lähes tyhjillään?

Rasmus: Kevään aikana ehti jo tottua koulun puurtamiseen kotona ilman ympäröivää hälinää, joten siihen verrattuna hiljainen toimisto ei ole tuonut suurta muutosta. Kokousneukkareita ei tarvitse varailla etukäteen, vaan ne ovat alkukesän ajan toimineet jopa koko päivän työpisteinä. Se on tietysti vähän harmillista, että ei samalla tavalla pääse tutustumaan Visman muihin työntekijöihin, kuin mitä ilman kehotuksia etätyöhön olisi päässyt.

Miten teidät perehdytettiin työtehtäviin? Etänä vai toimistolla?

Leena: Ensimmäisen viikon vietimme kokonaan toimistolla. Muutamana päivänä meillä oli perehdytystä yhdessä muiden pohjoismaisten internien kanssa videopuhelun välityksellä. Meillä oli paljon erilaisia perehdytyksiä eri aihealueisiin liittyen. Aiheena oli esimerkiksi tietoturva Vismalla, kestävä kehitys ja projektijohtaminen.

Yleisen perehdytyksen lisäksi tapasimme projektin vetäjien kanssa etänä ja meitä autettiin alkuun projektin kanssa. Alun perehdytyksen jälkeen meillä on ollut myös useita tapaamisia projektin omistajan kanssa ja olemme aina voineet kysellä, jos eteen on tullut jotain epäselvää tai varmistettavaa.

Mitä hyötyä ja haittaa näet siinä, että työtä tehdään etänä?

Rasmus: Etätyöskentelyssä positiivista on se, että ainakin itse pystyn kotona työskennellessä paremmin keskittymään työtehtäviin, jotka vaativat joko paljon itsenäistä puurtamista tai syvällistä uppoutumista asioihin.

Huonoja puolia ovat palaverien ulkopuolella tapahtuvan spontaanin keskustelun puute, joka tuo piristystä päivään, mutta saattaa myös johtaa uusiin innovaatioihin työn alla olevaan projektin littyen.

Haluaisitteko myös jatkossa tehdä töitä etänä?

Leena: Itse pidän enemmän työskentelystä paikan päällä toimistolla. Uskon, että tulen jatkossakin tekemään töitä suurimmilta osin toimistolla, jos ja kun se on mahdollista. Toki on hyvä, että työskentely etänä on myös mahdollista, ja että sitä voisivat jatkaa ne, joille se sopii paremmin.

Rasmus: Tein edellisessä työssäni jo jonkin verran töitä etänä, joten etätyöt eivät siinä mielessä olleet minulle täysin uusi asia. Olen tykännyt paljon etätöiden tuomasta vapaudesta, joten haluaisin mieluusti tulevaisuudessakin tilanteen normalisoiduttua jatkaa vuorottelua etätöiden sekä toimistolla työskentelyn välillä.

Oletko kiinnostunut Visman uramahdollisuuksista?

 

Löydät Visman avoimet työpaikat täältä. Ehkä sinä olet meidän Summer Intern ensi kesänä? Lisätietoa Summer Internship -ohjelmasta löydät täältä.

 

Suosituimmat