Siirry sisältötekstiin

Kesätöissä Visman tuotekehityksessä

Millainen oli kesä 2017 Visma Nova -ohjelmiston tuotekehityksen harjoittelijan silmin?

Tänä kesänä sain mahdollisuuden työskennellä toiminnanohjausjärjestelmä Visma Novan tuotekehityksessä System Developer -roolissa Vaasan toimistolla. Olen saanut uusia työkavereita, korvaamatonta työkokemusta, sekä oppinut paljon uutta!

Aloittaessani Visma Softwarella, ei minulla ollut aavistustakaan, mitä kesä toisi tullessaan. Edessä oli uusi työpaikka ja kehitystyö minulle ennestään tuntemattoman ohjelmiston parissa. Tästä huolimatta pääsin jo heti ensimmäisinä päivinä työskentelemään koodin pariin ja sitä kautta opin, millainen ohjelmisto Visma Nova on. Vielä kesäkuun alussa en ollut koskaan käyttänyt .NET-kirjastoa tai sen kanssa käytettäviä ohjelmointikieliä, mutta pian sekin alkoi sujumaan, kun taustakäsitteet ovat kuitenkin samat suurimmassa osaa ohjelmointikielistä. Ohjelmoinnin lisäksi olen oppinut myös paljon talous- ja materiaalihallinnosta.

Motivaattorina loppukäyttäjille konkreettisesti näkyvät parannukset

Itseäni ohjelmistokehittäjänä motivoi se, että asiakkaat pääsevät oikeasti käyttämään kehittämääni lopputulosta. On siis mukavaa kun näkee, että omalla työllä on ollut oikeasti konkreettista hyötyä. Olenkin kesän aikana parannellut Visma Nova -toiminnanohjausjärjestelmän toiminnallisuutta eri osa-alueilla, jotka suoraan vaikuttavat asiakkaisiin ohjelmiston nopeuden, uuden käyttöliittymän tai uusien toiminnallisuuksien myötä.

Nykyaikaiset työvälineet ja lämmin yhteishenki

Työpaikkana Visma Software on ollut erinomainen! Työvälineet ovat moderneja, työkaverit erittäin mukavia, sekä ohjelmisto monipuolinen ja mielenkiintoinen. Ennen kaikkea minua on kohdeltu kollegana eikä vain kesätyöläisenä. Mielipiteitäni on kuunneltu ja neuvoja kysytty, sekä minua on autettu ja opastettu aina silloin kun olen kaivannut apua. Tarvittaessa olen voinut tehdä etäpäiviä toiselta paikkakunnalta käsin ja liukuvien työaikojen ansiosta olen päässyt hoitamaan arjen asioita.

Olen nyt aloittamassa neljännen opiskeluvuoden Information Technology -linjalla Vaasan ammattikorkeakoulussa ja nämä kuluneet kolme kuukautta saan hyväksiluettua työharjoitteluna tutkintoa varten, eli opintopisteitä kertyy. Tämän lisäksi – mikään ei voita käytännön kokemusta alalta, sillä olen sitä mieltä, että töitä tekemällä oppii kaikkein parhaiten!

Kesäni Visman tuotekehityksessä on ollut korvaamaton kokemus ja tulevaisuudessa voisin hyvin nähdä itseni vielä Vismalla töissä – voin ylpeänä kutsua itseäni vismalaiseksi!

Aleksi Gold

Suosituimmat