Kansallinen etätyöpäivä 8.10 – onko yrityksesi valmiudessa?

Kansallista etätyöpäivää vietetään torstaina 8.10. Työterveyslaitos ja Suomen ympäristökeskus kertovat etätyön seitsenkertaistuneen 90-luvulta ja ovat merkkipäivän alla lyöneet etätyöstä faktoja pöytään.

Tiivistäen, työnantajan näkökulmasta etätyöhön kannattaa panostaa:

  • Työhyvinvointi lisääntyy ja se parantaa työntekijöiden jaksamista
  • Rahaa säästyy matkojen ja toimitilojen käytön vähennyttyä
  • Työn tekeminen tehostuu kun työntekijät pystyvät keskittymään paremmin omissa oloissaan
  • Ympäristövastuullisuus ja arvostus yritystä kohtaan työnantajana paranee kun etätyö mahdollistetaan

Mikä usein unohtuu?

Edellä oleva lista on aivan totta. Mutta lisäksi korostaisin päivittäisessä liiketoiminnassa erityisesti pilviyhteistyön merkitystä.

Usein etätyön hyödyt nähdään vain kommunikoinnin vapautena, mutta työn tehokkuuden kannalta vähintään yhtä oleellista on se, että myös eri toimintoja voidaan toteuttaa etätyökaluilla. Etätoiminnoilla tarkoitan esimerkiksi ostolaskun hyväksymistä mobiilisovelluksella, kulukuitin toimittamista taloushallintoon suoraan kännykällä tai myyntitilauksen tekemistä varastoon pilvipalvelusta.

Ja ajatellaanpa vielä toisin päin. Pilviyhteistyö voi tarkoittaa myös sitä, että sinä, kollegasi, tavarantoimittajasi, asiakkaasi, tilitoimistosi ja kumppanisi voitte kaikki osallistua yhteisiin ”etäprosesseihin”. Eli etänä (pilvessä) voi olla myös koko liiketoiminta, jota kaikki työstävät yhdessä.

Pilviyhteistyö on koko ajan enemmän ja enemmän mahdollista, mikä puolestaan lisää liiketoimintaan uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi Visman visio tulevaisuuden työskentelymalleista kertoo hyvin sen, miten tehokkuus parantuu hallitessa kaikki toiminnot yhdessä pilvijärjestelmässä.

Yrityksen tulee mahdollistaa etätyö

Etätyö ja pilviyhteistyö eivät onnistu, mikäli yritys ei tarjoa riittäviä työkaluja. Jotta etätyö on mahdollista riittävän joustavasti, tulisi koko toiminnan ydin, eli ERP-järjestelmä siirtää pilveen. Katso videolta, miten Visman toiminnanohjausjärjestelmät toimivat pilvessä.

Lataa ilmainen opas:

Miksi ja miten siirtää ERP pilveen

Miksi ja miten siirtää ERP-järjestelmä pilveen

Työskentelen Visma Software Oy:n markkinoinnissa. Missionani on kertoa pk-yrityksille, kuinka he voivat tehostaa liiketoimintaansa ja työntekoa nykyaikaisimmilla yritysohjelmistoilla.
Connect with Tuomas: