Siirry sisältötekstiin

Taloyhtiöiden hyvä hallintotapa – ota kantaa nyt!

Hyvästä taloyhtiön hallintotavasta keskustellaan parhaillaan ja valtionhallinnon uuden avoimuuspolitiikan mukaisesti kaikki asiasta kiinnostuneet voivat osallistua uudistettavan Hyvä hallintotapa -ohjeen valmistelevaan keskusteluun.

Taloyhtön hyvä hallintotapa
Taloyhtön hyvä hallintotapa

Milloin asukkaat voivat olla tyytyväisiä taloyhtiön hallitukseen ja isännöitsijään? Varmaankin silloin, kun taloyhtiöllä ja isännöitsijällä on yhteinen tavoitetila taloyhtiön tulevaisuudesta ja hyvä strategia siihen pääsemiseksi. Hyvän hallintotavan mukaisesti taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän kesken on sovittu yhteistä toimintatavoista taloyhtiön arkirutiinien hoitamisessa. Mutta onko sovittu poikkeustilanteiden työnjaosta ja niiden mahdollisimman läpinäkyvästä hoitamisesta?

Hallintotapa poikkeustilanteessa

Poikkeustilanne voi olla yksinkertaisesti vaikkapa taloyhtiössä tapahtuva remontti, joka lisää isännöitsijän työmäärää, aiheuttaa lisätöiden erillislaskutusta ja kohonneiden kustannusten vuoksi ihmetystä asukkaissa. Ilman läpinäkyvää toimintaa ja hyvän hallintotavan mukaista asioista ennakkoon sopimista ja tiedottamista tällainen remontin aiheuttama poikkeustila näkyy asukkaille isännöintikulujen nousemisena ja siitä seurauksena pihaparlamentti päättää ajaa isännöitsijän vaihtamista.

Ota kantaa keskusteluun

Joskus ei riitä, että isännöitsijä tekee työnsä hyvin, jos epätietoisuus ja luulopuheet saavat vallan asukkaissa. Sen vuoksi taloyhtiön hallinnossa kannattaa noudattaa yleisesti hyväksyttyä hyvää hallintotapaa. Valtionhallinnon uuden avoimuuspolitiikan mukaisesti kaikki asiasta kiinnostuneet voivat nyt olla mukana kehittämässä uudistettavaa Taloyhtiöiden hyvä hallintotapa -suositusta.

timoniemi

Timo Niemi,
Senior Account Manager
Visma Software Oy

Suosituimmat