Hyödynnä Twitter-kuninkaan sosiaalisen median opit

Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt on äänestetty maailman digitaalisesti sosiaalisimmaksi ministeriksi ja hän suosittelee myös yritysjohtajille aktiivisuutta ja avoimuutta sosiaalisessa mediassa.

Twitter-kuningas Bildtin neuvo yritysjohtajille on selkeä: ”Moderni maailma elää suurelta osin internetissä, joten ollakseen osa maailmaa on oltava digitaalisesti sosiaalinen. Kaikilla on silti oma tyylinsä. Ei kaikkien tarvitse twiitata, mutta vain harva julkinen henkilö tai yritys voi jättäytyä kokonaan pois sosiaalisesta mediasta.” Ruotsin ulkoministeri kertoo VISMAgazinen haastattelussa ohjaavansa omaa digitaalista elämäänsä aivan itse, mutta ymmärtää myös toisenlaiset lähestymistavat. ”Kirjoitan kaiken blogiini ja Twitter-tililleni itse. Kaikille sellainen ei sovi, mikä minusta on ihan ok, mutta silloin siitä on tärkeää kertoa rehellisesti. Mielestäni avoimuus on tärkeää niin sosiaalisessa mediassa kuin muuallakin.”

Nykyteknologian avulla on mahdollista olla yhteydessä suoraan samoista näkemyksistä kiinnostuneiden kanssa ja Bildtin mukaan teknologian kehittyminen tuo uusia mahdollisuuksia. ”On tärkeää, että julkisissa tehtävissä toimivat henkilöt hyödyntävät niitä. Omista tekemisistään kommunikoiminen on nykypäivää. Tällä tavalla tavoittaa etenkin nuorempia ihmisiä.”

Hyödynnä sosiaalisen median eri elementtejä ja pysy valppaana

Sosiaalisen median eri kanavat eivät ole keskenään täysin yhteneväisiä, joten erilaisiin vaihtoehtoihin on syytä tutustua ajatuksella ja hyödyntää kunkin vahvuuksia mahdollisimman tehokkaasti. Bildt kertoo kirjoittavansa ruotsinkielisiä blogipäivityksiä melkein päivittäin, sillä niistä voi tehdä pidempiä ja syvällisempiä. ”Twitter-päivitykset taas ovat hyvin lyhyitä, mutta niihin voin linkittää dokumentteja, haastatteluja, valokuvia tai muita medioita. Ne ovat siis kaksi täysin eri instrumenttia.”

Bildtin mukaan sosiaalisen median seuraaminen pitää mielen valppaana. ”Twitterin kautta voin seurata uutisvirtaa eri maissa reaaliajassa. Kehityksen suunta on painetusta mediasta sähköiseen tiedon jakamiseen. Sosiaalisten medioiden avulla saamme nopeammin syvällisempää tietoa.”

Tiesitkö muuten, että Carl Bildt hyödynsi uutta teknologiaa jo vuonna 1994 lähettäessään ensimmäisen sähköpostin kahden valtionjohtajan välillä?

Lue koko artikkeli VISMAgazine-lehdestä sivulta 4.

VISMAgazine lehti

Voit seurata Carl Bildtin elämää sosiaalisessa mediassa:
Blogi (ruotsiksi): Alla Dessa Dagar
Twitter-tili: @carlbildt

Pysy ajantasalla Visman kuulumisista sosiaalisen median kanavien kautta:
@VismaFinland Twitterissä 
Visma Finland Facebookissa
Visma LinkedIn:ssä
Visma Finland Google+

0