Siirry sisältötekstiin

Hyödynnä sähköisiä perintätyökaluja

Sähköinen perintä yleistyy ja jopa kuusi yritystä kymmenestä hyödyntää sähköisiä perintätyökaluja.

Visma Duetto Oy:n perintätutkimus 2017

Tuore perintätutkimus osoittaa, että sähköinen perintä yleistyy

Sähköinen perintä yleistyy. Kuusi yritystä kymmenestä hyödyntää sähköisiä perintätyökaluja. Onko tämä tutkittu fakta loistava uutinen vai piileekö jossain vielä kehittämisen tarvetta?

Me Visma Duetolla teetimme laajan perintätutkimuksen, jonka tuloksia pääsemme nyt nostamaan esille. Yksi tutkimuksen osa-alueista oli selvittää miten yritykset käytännössä hoitavat perintää. Yksi keskeisiä tuloksia oli se, että sähköinen saatavienhallinta yleistyy ja automaatio lisääntyy.

Visma Dueton teettämä perintätutkimus osoitti myös sen, että perintä on yritysten arkea, koska jopa neljä viidestä yrityksestä joutuu perimään saataviaan joko itse tai käyttämällä perintäalan ammattilaista.

Automatisoitu perintä hyödyttää yritystä monilla tavoilla

Maksujen saanti on nopeutunut erittäin paljon tai paljon joka kolmannessa niistä yrityksistä, jotka ovat ryhtyneet hyödyntämään sähköisiä työkaluja saatavien hallinnassa.

Kokonaisuutena automatisoitu perintä on:

  • Selkiyttänyt ja jämäköittänyt yrityksen omaa prosessia
  • Parantanut raportointia ja tilannekuvan saamista
  • Nopeuttanut maksujen saamista
  • Vähentänyt rutiinityön määrää
  • Parantanut henkilöstön työtyytyväisyyttä sekä
  • Parantanut asiakaskokemusta

Lisääntyneen automaation hyödyt ovat siis päivänselvät. Tässä valossa herääkin kysymys, miksi kaikki tai lähes kaikki yritykset eivät vielä käytä sähköisen perinnän työkaluja?

Arvelen, että osittain syynä on tiedonpuute. Osa yrityksistä voi kokea, että edistyksellisemmät sähköisen perinnän innovaatiot ovat pelkästään suuryritysten ulottuvilla. Onneksi tutkimuksemme tulokset näyttävät faktat aivan päinvastaisinä. Pienet yritykset ovat jopa ketterämpiä hyödyntämään sähköisiä perintätyökaluja kuin keskisuuret ja suuret yritykset!

Perintää napin painalluksella Visma Duetolta

Kehittämistarpeita voi löytyä kaikenkokoisista yrityksistä ja meiltä Visma Duetolta löytyy helposti käyttöönotettavat ratkaisut moniin erilaisiin tarpeisiin ja kaikenkokoisille yrityksille. Löytyykö oman yrityksesi kehitystarve edellä olevasta listasta? Haluatko selkiyttää yrityksesi prosesseja tai nopeuttaa saatavien kiertoa? Jos vastasit kyllä, ota yhteyttä myyntiimme.

Entä onko Sinun mielestäsi sähköisen perinnän käyttöasteena kuusi yritystä kymmenestä loistava vai vaatimaton tulos?

Tutustu tutkimuksen mielenkiintoisin tuloksiin tästä>>

Jatketaan keskustelua sen jälkeen!

Suosituimmat