Siirry sisältötekstiin

Huoletonta talouden hallintaa tilitoimiston kumppanina

Kirjanpito tapahtuu automaattisesti, tilinpäätös syntyy nappia painamalla ja aurinko paistaa aina vaan! Tällaisen kuvan taloushallinnosta saattaa saada, jos ohjelmistotalo innostuu hieman liikaa markkinointipuheissaan. Vaikka sähköisen taloushallinnon mahdollisuudet ovat merkittävät ja automaatio helpottaa perusprosesseja, meidän on silti syytä muistaa innokkuutemme keskellä tilitoimistojen tärkeä rooli – ja nostaa se myös esille.

Teknologia kehittyy jatkuvasti, mutta niin kehittyvät myös Suomen lainsäädäntö, raportointivaatimukset ja yritystoiminta. Jos, tai kun, yrittäjän suuri intohimo ei ole esimerkiksi arvonlisäveron vähennysoikeuden tai tase-erien saloihin uppoutuminen, tulee nopeasti tarve kääntyä osaavan kirjanpitäjän puoleen. Ohjelmisto voi kyllä auttaa esimerkiksi ostolaskujen automaattisella tiliöinnillä, mutta konsultoida se ei osaa. Yhtä lailla yritys saa laskut lähtemään helposti ja nopeasti maailmalle, mutta katteiden ja kassavirtalaskelmien tulkitseminen ei olekaan yhtä yksinkertaista. Tilitoimiston asiantuntijan avulla graafit ja käppyrät aukeavat ja yritys saa tärkeää tietoa ja päätöksentekonsa tueksi.

Suomen yrityskenttä on monipuolinen ja toki löytyy niitäkin yrityksiä, jotka haluavat, osaavat ja pystyvät hoitamaan kaiken taloushallintoon liittyvän täysin itsenäisesti. Nämä yritykset ovat kuitenkin vähemmistössä, ja valtaosa vaikuttaa olevan työnjaosta samaa mieltä kuin taloustieteen isänä pidetty Adam Smith – työnteko on tehokkaampaa, kun ammattilaiset erikoistuvat ydinosaamiseensa. Näin esimerkiksi ravintoloitsija voi keskittyä houkuttelevan menun koostamiseen, kun tilitoimisto pitää huolen siitä, että kirjanpito juoksee, lakisääteiset ilmoitukset tehdään ajallaan ja palkat löytävät tiensä oikein työntekijöiden tileille. 

Me Visma Fivaldilla ymmärrämme tilitoimistojen tärkeyden ja haluamme rakentaa ohjelmistoa, joka palvelee tilitoimistojen rautaisia ammattilaisia ja mahdollistaa järjestelmän modernin ja sujuvan yhteiskäytön heidän asiakkaidensa kanssa.

Fivaldi on sähköinen taloushallinto-ohjelma kaikenkokoisille tilitoimistoille, jolla hoidat mappiasiakkaat, osasähköiset ja täysin sähköiset asiakkaat. Muuta et tarvitse!

Tutustu Visma Fivaldiin

Suosituimmat