Oletko ryhtymässä yrittäjäksi?

Yrityksen perustaminen harkinnassa?

Oletko ryhtymässä yrittäjäksi? Yrityksen perustaminen on merkittävä investointi – sekä ajallisesti että rahallisesti. Hallinnollisten tehtävien työtaakka tulee usein aloittaville yrittäjille yllätyksenä. Kokosimme avuksesi vinkit, joiden avulla voit välttää yleisimmät alkuhankaluudet.

Laadi selkeä liikeidea

Mitä haluat tehdä? Oletko erityisen hyvä jossakin asiassa? Menestyksekäs toiminta perustuu hyvään liikeideaan. Siinä määritellään millä markkinoilla toimitaan, mitä tuotteita tai palveluja yritys myy asiakkailleen, ketkä ovat yrityksen potentiaalisia asiakkaita ja miten yritys tuottaa ja tarjoaa tuotteensa tai palvelunsa asiakkaiden saataville. On ensiarvoisen tärkeää, että sinulla on selkeä käsitys liikeideasta ennen kuin aloitat toiminnan.

Suunnittele huolella

Talouslaskelmat kannattaa laatia erityisellä huolella. Perusteellinen suunnittelu on hyvin tärkeää ja se mahdollistaa menestyksellisen yritystoiminnan pitkässä juoksussa.

Kartoita rahoitusmuodot

Ulkopuolinen rahoitus voi tuoda helpottavan lisän päivittäiseen toimintaan varsinkin liiketoiminnan käynnistysvaiheessa. Kartoita rahoitusta tarjoavat tahot. Selvitä starttirahamahdollisuus. Starttiraha on haettava ja päätös saatava ennen yrityksen perustamista. Varaudu siihen, että yritys pystyy alkuinvestointien jälkeen kattamaan myös liiketoiminnan juoksevat kulut.

Muista vakuutukset

Yritystoimintaa aloitettaessa on tärkeää olla yhteydessä vakuutusyhtiöön ja selvittää yritystoimintasi tärkeät vakuutuskohteet. Tarvitset vakuutukset itsellesi, yrityksellesi ja työntekijöillesi. Yrittäjäeläkevakuutuksella turvaat oman eläkkeesi aikanaan.

Valitse oikea yhtiömuoto

Yritystoimintaa voidaan harjoittaa monessa eri yhtiömuodossa. Asiantuntijan kanssa keskustellessasi löydät itsellesi sopivan yhtiömuodon. Yleisimmin käytettyjä yhtiömuotoja ovat toiminimi, kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö ja osakeyhtiö. Yhtiönmuodon valintaan keskeisesti vaikuttavia tekijöitä ovat sen laajuus, luonne ja verotus.

Valitse yrityksellesi toiminimi

Toiminimen valinta on syytä tehdä huolella. Yritys voi rekisteröidä aputoiminimiä, joita voi hyödyntää markkinoinnissa. Vahvimman suojan yrityksen tuotteelle tai palvelulle saa hakemalla sille vielä erikseen tavaramerkin.

Laadi asiakirjat

Yrityksen perustamisasiakirjat on mahdollista toimittaa sähköisesti samanaikaisesti sekä verohallinnolle että kaupparekisterille. Asiantuntijamme auttavat mielellään asiakirjojen laatimisessa.

Avaa yrityksellesi oma pankkitili

Älä sekoita henkilökohtaista taloutta yrityksen talouteen. Tilien selvittäminen saattaa viedä aikaa ja tulla kalliiksi myöhemmässä vaiheessa. Avaa yritykselle oma pankkitili ja maksa kaikki yritystoimintaan liittyvät kulut siltä.

Pidä yrityksen visio ja tavoitteet kirkkaana mielessä jokapäiväisessä työssä

Visio ja tavoitteet ovat hyviä välineitä organisaation kehittämisessä ja tavoitteiden saavuttamisessa.

Hoida taloushallintosi sähköisesti

Ajantasainen ja sähköinen taloushallinto antaa sinulle tehokkaan tuen yritystoiminnan johtamiseen.

Yritystä perustettaessa mietittävien asioiden listalle kuuluvat luonnollisesti myös monet liiketilaan ja henkilöstöön liittyvät ksymykset. Alä jää yksin miettimään! Autamme sinua niin yrityksen perustamisessa kuin myös tehokkaassa taloushallinnon hoidossa. Jos tarvitset neuvoja tai apua yrityksen perustamiseen tai taloushallinnon tehtävien hoitoon, olemme valmiina auttamaan sinua. Ota yhteyttä tilitoimistoihimme ympäri Suomen.

 

Sirpa Keskinen, Business Advisory -koulutettava

 

 

 

Sirpa Keskinen

Senior Accountant ja Business Advisor -koulutettava
Visma Services Oy, Tampere

 

 

About

Visma on Pohjoismaiden johtava yritysohjelmistojen, taloushallinnon palveluiden sekä IT-projekti- ja konsultointipalveluiden tarjoaja. Suomessa Visma-perheeseen kuuluvat yritykset työllistävät yhteensä yli 900 asiantuntijaa ja palvelevat yli 50 000 asiakasta.
Connect with Visma: