Siirry sisältötekstiin

Harjoittelu Vismalla vei töihin sovellustukeen – merkityksellisiä asiakaskohtaamisia ja mahtavia kollegoja

Tuomaksen Visma-ura alkoi työharjoittelujaksosta ja on jatkunut nyt jo 14 vuotta! Mikä on pitänyt Tuomaksen Vismalla ja missä hänen urallaan mennään nyt?

Elettiin vuotta 2006 kun kuulin Vismasta ensimmäisen kerran tiedonjanoisena tuotantotalouden opiskelijana toiminnanohjausjärjestelmät-kurssilla, jossa eräs vismalainen esitteli heidän järjestelmäänsä. Kiinnostuin heti yrityksestä ja päätinkin siltä istumalta kääriä hihat ja hakea harjoitteluun Vismalle. Tällä opiskelijanrantulla kävikin tuuri ja jobstep-palvelusta löytyikin Vismalta ilmoitus harjoittelupaikasta hieman myöhemmin. Tartuin tuumasta toimeen ja laitoin hakemuksen sisään. 

Pääsin kuin pääsinkin haastatteluun! Koska halusin paikkaa kovasti ja kyseessä oli ensimmäinen työhaastattelu harjoitteluun, jännitys iski haastattelupäivänä. Keräsin itseni kirjaimellisesti juuri ennen kuin astuin ovesta sisään ja kohtasin aulassa opiskelijakaverini, joka oli käynyt haastattelussa juuri ennen minua. Vaihdoimme kuulumiset ja toivottelimme toisillemme onnea. Toki tämä lisäsi hieman painetta onnistua, mutta positiivinen stressihän auttaa suoriutumaan. Haastattelu meni mielestäni hyvin ja poistuin tyytyväisenä. Kiinnostukseni paikkaa kohtaan lisääntyi entisestään.

Olin tuttuun tapaan lähikaupassa opiskelijabudjettini ohjaamaana maksalaatikkopaketti kädessäni kun puhelin soi. Soittaja oli yksikön johtaja, joka haastatteli minua. Hetki löi ja sain tietää pääseväni harjoitteluun jos näin haluaisin. Vau. Muistan yhä sen tunteen maksalaatikko käpälässä. Nuoresta opiskelijasta se tuntui elämää suuremmalta, varsinkin kun halusin nimenomaan kyseistä paikkaa kovasti. Maksalaatikko jäi hyllyyn ja vaihtui johonkin juhlavampaan.

Parhaat asiakaskohtaamiset alkavat usein vaikeista tilanteista

Visma-urani ei päättynyt harjoitteluun, vaan jatkuu nykyään sovellustuen asiakaspalvelutehtävissä. Meillä Visma Fivaldin sovellustuessa mukavat asiakaskohtaamiset ovat arkipäivää, yhteistyö on asiallista ja mukavaa, huumoria unohtamatta. Tämä on työssä jaksamisen kannalta tärkeää, kiitos siitä kuuluu meidän asiakkaille. On myös hienoa nähdä asiakkaita seminaareissa tai muissa tapahtumissa, nämä kohtaamiset syventävät yhteistyötä entisestään.

Asiakaspalvelun huippuhetkiä koetaan silloin, kun saadaan asiakas oivaltamaan, oppimaan tai kokemaan suurta helpotusta, kun iso ongelma saadaan ratkaistua. Varsinkin viimeisin pelastaa monesti asiakkaan päivän ja tämä palaute tuleekin silloin tällöin vastaan. Uskon, että moni asiakaspalvelija saattaa vähätellä omaa vaikutustaan toisen ihmisen arkeen ja elämään. Uskon vahvasti, että työllämme on iso merkitys ja työn merkityksellisyys ei jää epäselväksi.

Moni asiakaspalvelija saattaa vähätellä omaa vaikutustaan toisen ihmisen arkeen ja elämään.

Palkitsevia ja syvimpiä asiakassuhteita tehdään monesti vaikeista tilanteista. Nämä harvoin alkavat mukavasti, alku saattaa olla kuoppainen kun harmitus ikävästä ongelmatilanteesta purkautuu. Näissä tilanteissa kuuntelu on tärkeää ja sen jälkeen ongelmatilanne on hyvä kartoittaa tarkasti ja kommunikoida selkeästi asiakkaalle miten asiaa lähdetään selvittämään ja milloin on seuraava yhteydenotto asian tiimoilta. Kun asia saadaan lopulta ratkaistua, on helpotus ja ilo molemminpuolinen ja lopputuloksena on loistava pohja yhteistyölle asiakaspalvelijan ja asiakkaan välillä. Nämä kohtaamiset ovat samaan aikaan haastavimpia mutta myös palkitsevimpia asiakaskohtaamisia.

Palaute voi palkita tai palauttaa oikeille urille

Yritän soveltaa päivittäin mentaliteettia että kun jotain tehdään, tehdään se omien arvojen mukaan ja niin, että tehdystä työstä voi olla ylpeä. Joskus riittää sekin, että on yrittänyt parhaansa – aina ei voi mennä kuin Strömsössä, eikä kukaan tiedä kaikkea. 

Riittääkö mutu kertomaan onko työt tehty hyvin? Mielestäni ei. Työn laadun mittaaminen oikeilla työkaluilla on olennaista. Tämä voi olla myös motivaation lähde. Saan usein palautetta, jota voin vertailla aikaisempiin suorituksiini – ja sen pohjalta pystyn tekemään lähes aukottomia päätelmiä siitä, mihin suuntaan olen kehittymässä. Lisäksi avoin palaute auttaa jaksamaan ja antaa lisää sisältöä pelkkien numeroarvosanojen sijaan. Voisi sanoa että palaute ohjaa, palkitsee ja palauttaa oikeille urille tarvittaessa. 

Asiakaspalvelutehtävissä palvelutilanteen arvioiminen on hyvä keino saada jatkuvaa palautetta tehdystä työstä ja teemme tätä Vismalla koko ajan. Tuloksia arvioidaan reaaliajassa ja usein. Muistamme iloita uusista ennätyksistä, mutta analysoimme myös huonot palautteet ja pyydämme tarvittaessa lisätietoja asiakkaalta siitä, mitä olisimme voineet tehdä paremmin.

Kollegat, monipuoliset tehtävät ja työn merkityksellisyys ovat pitäneet Vismalla

Olen viihtynyt Vismalla pitkään, kuten monet kollegani. Tähän on vaikuttanut olennaisesti ne ihmiset, kenen kanssa olen saanut tehdä töitä. Ystäviä on tarttunut matkaan ja tätä kautta on tullut myös yksi kummipoikakin. Lisäksi olen saanut kokeilla erilaisia työtehtäviä ja rooleja. Minulla on ollut mahdollisuus toimia isojen ja pienien asiakkuuksien kanssa ja jopa solmia näitä uusia asiakkuuksia myynnin tehtävissä. Pidän myös siitä, että omat mielipiteeni ja hyvät suoritukset huomioidaan.

Koska teemme töitä suurimman osan elämästämme, tämän ajankäytön sisällöllä on merkitystä. Minulle merkityksellinen tekeminen sisältää ihmisten auttamista ja tiedon jakamista sopivalla annoksella huumoria ja iloista mieltä. Sytyn myös asioiden kehittämisestä, varsinkin kun se koskee asiakaspalvelukokemukseen liittyviä asioita. Arvostan myös satunnaisia kohtaamisia kahvitauolla kollegoiden kanssa ja saan niistä lisävirtaa työpäivään. Hyvä asiakaspalaute on myös suuri motivaation lähde ja näitä tuleekin usein meidän asiakkailta päivää piristämään. Näin tiedämme myös tekevämme asioita oikein.

Tuomas jatkaa matkaa Visma-urallaan ja siirtyy seuraavaksi Product Owneriksi Visma Softwaren tuotehallintaan. 🙂

Kiinnostaako työ kunnianhimoisessa ja mukavassa porukassa? Katso avoimet työpaikat Vismalla »

Suosituimmat