Siirry sisältötekstiin

Haastattelussa taloushallinnon assistentti Jari Friman

Esittelemme Visma Enterprise Oy:n taloushallinnon assistentti Jari Frimanin, joka tuli taloon E-talouspro -koulutusohjelman kautta, ja on saanut vastuulleen monipuolisia taloushallinnon tehtäviä.

taloushallinnon assistentti Jari Friman Visma Enterprise Oy
taloushallinnon assistentti Jari Friman, Visma Enterprise Oy

Esittelemme Visma Enterprise Oy:n taloushallinnon assistentti Jari Frimanin, jonka työnä on taloushallinnon raportointi ja laskutus.

taloushallinnon assistentti Jari Friman

Kuka olet ja miten olet päätynyt Vismalle?

Olen Jari Friman ja tein kuuden kuukauden harjoittelua Saranen Consultingin järjestämän E-talouspro -koulutusohjelman kautta Visma Enterprisella. Harjoittelun aikana minut palkattiin Assistant Controlleriksi. Ennen koulutusohjelmaa opiskelin Metropoliassa taloushallinnon tradenomiksi.

Mikä on E-talouspro-koulutusohjelma ja mitä rekrytoiva yritys hyötyy siitä?

Koulutusohjelmassa on ajatuksena rekrytoida osaavia henkilöitä yrityksiin harjoittelun avulla. Koulutusohjelman aikana on noin 15 koulutuspäivää, joissa käsitellään taloushallinnon eri osa-alueita, esimerkiksi kirjanpitoa ja tilinpäätöstä. Koulutuspäivät antavat harjoittelijana minulle paljon paremman mahdollisuuden kehittää omaa ammatillista osaamistani varsinaisen ydintoimenkuvani ulkopuolelle ja ehkäpä tuoda hieman Visman ulkopuolista osaamista talon sisälle. Yritykselle kyseinen ohjelma mahdollistaa huomattavasti helpomman rekrytointiprosessin, jonka jälkeen pääsee puoleksi vuodeksi testaamaan, soveltuuko kyseinen henkilö taloon ja työtehtäviin.

Saranen on hoitanut koulutusohjelman erinomaisesti. Koulutuspäivät ovat olleet hyviä, kouluttajat asiantuntevia ja koko systeemi toimii sujuvasti. Kiitosta pitää myös antaa Visma Enterpriselle. Minut on otettu alusta alkaen erittäin hyvin vastaan työyhteisöön. Olen saanut tukea sitä tarvitessani, riittävästi vastuuta ja hyvin monipuolisia työtehtäviä.

Minkälaisia työtehtäviä hoidat?

Teen avustavasti raportteja kolmelle suomalaiselle Visma-yhtiölle, niiden suomalaisille päättäjille ja norjalaiselle konsernille. Kyseiset raportit ovat tyypiltään hyvin erilaisia ja niissä korostetaan täysin erityyppisiä asioita. Tämä oli alussa vaikeaa oppia, mutta toisaalta olen oppinut tästä ihan erilailla miten taloushallinnon tehtävänä on palvella sisäisiä asiakkaita, joilla voi niilläkin olla hyvin erilaisia tarpeita. Toinen päätehtäväni on laskutus, jossa avustan meidän päätoimisempaa laskuttajaa.

Muita työtehtäviä on talousraportoinnin lisäksi esimerkiksi laskuttaminen, CRM-järjestelmän hallinta, henkilöstöhallinnon raportointi, työaikaraportointi ja erinäiset kertaluonteiset tehtävät. Suurin yksittäinen kokonaisuus on ollut tämän kesän ja syksyn aikana uuden CRM-järjestelmän SuperOfficen käyttöönotto, jossa olen ollut mukana ja hoitanut monia eri kokonaisuuksia. Käyttöönoton jälkeen olen jatkanut pääkäyttäjänä ja vastaan osittain SuperOfficen ylläpidosta.

Minkälainen Visma on työpaikkana?

Visma konsernina tarjoaa erittäin mielenkiintoisen oven työelämään ja paljon mahdollisuuksia omaan ammatilliseen kehitykseen. Visma Enterprisella olen saanut kokea mielenkiintoisella tavalla sekä pienen 50 henkilön yrityksen, että monikansallisen konsernin meininkiä.

Tervetuloa taloon Jari.

Suosituimmat