Siirry sisältötekstiin

Forever – Visman automatisoitu laskutuspalvelu

Kuntoilualalla asiakas odottaa valinnanvaraa jäsenyyksistä, lisäpalveluista ja mukautuvista maksutavoista. Forever Kuntoklubi löysi kasvavaan myyntilaskujen määrään ratkaisun automatisoidusta laskutuksesta.

Kuntoilualalla on tapahtunut paljon sen jälkeen, kun vantaalainen Forever Kuntoklubi perustettiin yli 20 vuotta sitten. Fitness- ja liikuntabuumin myötä alan kilpailu on kiristynyt ja eri liikkujaryhmien palvelemiseen pitää kiinnittää entistäkin enemmän huomiota.

Forever Kuntoklubi on kasvanut samassa ajassa yhdeksälle paikkakunnalle ja kahteentoista toimipisteeseen. Liiketoiminnan johtaja Olle Poutiainen sanoo, että palveluiden monipuolistuessa ja laskutusasiakkaiden lisääntyessä myyntilaskutukseen oli välttämätöntä etsiä uudet käytännöt.

– Laskumäärämme kasvoi kasvamistaan, sillä kuntoklubeillamme on kaikkiaan jo yli 20 000 asiakasta. Laskutuksen ja maksuvalvonnan pyörittäminen ei ensiksikään ole meidän ydinosaamistamme. Myös työmäärä olisi aivan valtava, jos hoitaisimme asian edelleen itse.

Maksuvalvonta tehostunut ja huoli vähentynyt

Forever Kuntoklubin valinta myyntilaskutuksen ulkoistamiseen oli Visman automatisoitu laskutuspalvelu. Nyt Visma lähettää laskut ja maksuhuomautukset kuntokeskuksen puolesta ja hoitaa myös muun muassa suoritusten valvonnan sekä maksusuunnitelmien sopimisen.

Olle Poutiainen huomauttaa, että Forever Kuntoklubin maksuvalvonta ja rahankierto ovat nopeutuneet uudistuksen myötä merkittävästi.

– Aiemmin, kun huolehdimme perinnästä itse, toimenpiteet saattoivat alkaa vasta parin kuukauden kuluttua saatavan erääntymisestä ja lisäksi perintä oli yhden ihmisen vastuulla. Nyt myös maksuvalvonta toimii ennalta määritellyn aikataulun mukaisesti.

Kuntokeskus sähköisen taloushallinnon aikaan

Laskutuksen automatisoinnin myötä Forever Kuntoklubi siirtyy toimipiste kerrallaan sähköisen taloushallinnon aikaan. Uudistus on edennyt hyvin, sillä Visman laskutuspalvelu on integroitavissa miltei kaikkiin sähköisen taloushallinnon ohjelmistoihin.

– Visma on ollut kanssamme tiiviissä yhteistyössä, jotta ohjelmistojen rajapinnat on saatu kitkattomiksi. Sain juuri reskontran hoitajaltamme palautetta, että nyt kaikki toimii hienosti, Olle Poutiainen myhäilee.

Ota yhteyttä, niin etsitään toimivat käytännöt kuntokeskuksesi laskutuksen tehostamiseen!

Suosituimmat