Siirry sisältötekstiin

Kuukauden kysymys: Millainen on Fivaldin uusi Saatavienhallinta-sovellus?

Visma Fivaldin vanha Myyntireskontra korvataan uudella selkeämmällä Saatavienhallinta-sovelluksella. Uudet ominaisuudet saat käyttöösi vaiheittain ja vanha Myyntireskontra on käytössä, kunnes kaikki uudet ominaisuudet on saatu käyttöön.

Fivaldissa on tapahtunut merkittäviä muutoksia, kun sovellusikkunan vanha Myyntireskontra on korvattu uudella verkkopohjaisella Saatavienhallinta-sovelluksella. Muutoksen myötä saatavienhallinta ja maksumuistutusten lähettäminen on entistä sujuvampaa sekä yrittäjälle että tilitoimistolle. 

Saatavienhallinta-sovellus korvaa vanhan Myyntireskontran vaiheittain. Ensimmäinen versio uudesta sovelluksesta on ollut käytössä jo jonkin aikaa, mutta sen ominaisuudet laajenevat loppuvuoden 2021 aikana.

Millainen uusi Saatavienhallinta-sovellus on ja missä vaiheessa sen eri ominaisuudet ovat tulossa käyttöön?

Uusi verkkopohjainen Saatavienhallinta tarjoaa nopean näkymän yrityksen saataviin

Uusi Saatavienhallinta-sovellus on helppokäyttöinen ja sen käyttöliittymä on vanhaa Myyntireskontraa selkeämpi. Verkkopohjaiseen sovellukseen siirtyminen mahdollistaa myöhemmin tulevaisuudessa myös uusia ulkoisia integraatioita mm. perintäyhtiöiden palveluihin.

Uudistunut Saatavienhallinta on helppokäyttöinen ja selkeä.

Saatavienhallinta on reskontranhoitajan tai tilitoimiston ammattilaisen työkalu. Siitä on kuitenkin kehitetty niin helppokäyttöinen, että halutessaan yritysasiakas voi seurata itse avointen myyntilaskujen tilannetta sekä lähettää maksumuistutuksia. 

Sovelluksen etusivulta näet kätevästi yhdellä silmäyksellä yrityksen saatavat, erääntyneet myyntilaskut, lähetetyt maksumuistutukset ja perintään siirtyneet saatavat. Saatavien graafisesta ikäjakaumasta on helppo tunnistaa, mitkä saatavat ovat muodostumassa luottotappioriskiksi. 

Uuden sovelluksen kehityksessä on panostettu helppokäyttöisyyteen ja siihen, että ohjelmisto ohjaa tekemään oikeat toimenpiteet. Näet suoraan etusivulta, jos viitesuoritukset eivät ole kohdistuneet automaattisesti Fivaldissa. Silloin sovellus ohjaa sinut eteenpäin kohdistamaan suoritukset oikeaan paikkaan.

Myyntireskontrasta siirtyvät ominaisuudet:

  • Kohdistamattomien viitesuoritusten kohdistus
  • Suorituksen kohdistaminen laskulle euroissa ja valuutassa
  • Suorituksen kohdistaminen yhteen tai useaan laskuun
  • Ennakkosuorituksen kirjaus ja kohdistaminen laskuun
  • Hyvityslaskun kohdistaminen laskuun
  • Laskukohtaisen alennuksen kirjaus
  • Laskukohtainen oikaisukirjaus esimerkiksi kuluksi tuloslaskelmaan
  • Asiakaskohtainen tiliote, jossa suoritustositteen poisto, laskun eräpäivän sekä tiliöintitietojen (esimerkiksi myyntitilin tai seurantakohteiden) muuttaminen

Uudet Saatavienhallinnan ominaisuudet käyttöön vaiheittain

Uuden Saatavienhallinnan ensimmäinen vaihe eli avointen myyntilaskujen seuraaminen ja maksukehotusten muodostus on jo käytössä. Voit kytkeä sovelluksen päälle ja tutustua uusiin ominaisuuksiin, vaikka käyttäisitkin vielä vanhaa Myyntireskontraa sovellusikkunassa.

Toisessa vaiheessa julkaisimme Saatavienhallintaan niin sanotut myyntireskontranhoitajan työkalut, esimerkiksi kohdistamattomien viitesuoritusten kohdentaminen, valuuttatuki, ennakoiden käsittely, hyvityslaskujen kohdistaminen ja alennusten kirjaukset laskuille.

Vuoden 2022 aikana Saatavienhallintaan on tulossa myös arkea helpottava ja työaikaa säästävä Reskontravahti, jonka avulla voit ulkoistaa täysin maksukehotusten lähettämisen ja saatavienhallinnan. Jatkossa maksukehotuksia ei siis tarvitse käydä lähettämässä erikseen. 

Tietoja ei tarvitse siirtää Myyntireskontrasta uuteen Saatavienhallintaan. Riittää, että käyt kytkemässä sen käyttöösi Fivaldin palvelunhallinnassa. Vanha Myyntireskontra on toiminnassa, kunnes kaikki uudet ominaisuudet on saatu käyttöön.

Lisätietoja Saatavienhallinnan ensimmäisistä ominaisuuksista löydät Visma Communitysta >> 

Lue myös:

Kuukauden kysymys: Miten Fivaldin uuden Myynninhallinnan asiakasrekisteri eroaa aiemmasta yritysrekisteristä?

Visma Fivaldi kehittyy – uudet ominaisuudet ja työtavat parantavat käyttökokemusta

Visma Fivaldi on Suomen käytetyin taloushallinnon ohjelmisto

Lisää työtä tehostavia toiminnallisuuksia – näin Visma Fivaldin kehitys jatkuu

9 syytä, miksi Visma Fivaldi on tilitoimiston paras valinta tulevaisuuteen

Fivaldi tukee jatkossakin tilitoimiston mappiasiakkaita

Visma Fivaldia kehitetään yhdessä asiakkaan kanssa

Visma Fivaldia kehitetään kohti avoimempaa taloushallintoa

Suosituimmat