Siirry sisältötekstiin

Fivaldi kehittyy, samoin sen kehitystiimit

Syksy on usein tuotekehitykselle työntäyteinen ja tuottelias, sillä rentouttavan kesäloman jälkeen tekijät ovat täynnä virtaa ja uusia ideoita. Samoin syksy voi olla myös muutoksen aikaa, kun ajatukset asiakkaiden tarpeiden vielä paremmasta ymmärtämisestä ja työtapojemme tehostamisesta ovat ehtineet hautua konkreettisiksi toimiksi. Tässä katsaus Fivaldin tämän syksyn tärkeimpiin uudistuksiin ja tuleviin kehitysteemoihin sekä yhteen tapaamme palvella käyttäjiä entistä paremmin.

Visma Fivaldi kehittyy – kuittisovellus ja integraatio Huoneistotietojärjestelmään

Fivaldin tämän syksyn merkittävin kehitysaskel on juuri julkaistu kuittisovellus. Tämä Visma Scanner -mobiilisovellusta hyödyntävä toiminto mahdollistaa tehokkaamman kuittien käsittelyn. Paperikuittien sähköinen lataaminen, välittäminen ja työstäminen auttavat sekä kuitteja toimittavaa yrittäjää että niitä käsittelevää kirjanpitäjää. Tutustu uuteen kuittisovellukseen täällä.

Olemme myös edelleen innoissamme keväällä Fivaldissa julkaistusta tapahtumalaskutuksen edelleenlaskutustoiminnosta. Tämän uuden työkalun avulla tilitoimistojen sekä isännöintiyritysten on helpompi hinnoitella ja laskuttaa tapahtumapohjaiset kustannukset asiakkailtaan.

Kaikki Suomen taloyhtiöt ja osakehuoneistot siirtyvät Maanmittauslaitoksen ylläpitämään huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä. Fivaldin loppuvuoden isoin päivitys onkin integraatio Huoneistotietojärjestelmään ja sen mahdollistamat kiinteistönhallinnan uudistukset. Integraation avulla Fivaldi-käyttäjä voi viedä osakeluettelon suoraan Huoneistotietojärjestelmään sekä ladata sieltä osakeryhmätunnuksia, tiedot omistajanvaihdoksista sekä uuden taloyhtiön perustamiseen vaadittavat tiedot. Tämäkin toiminto vähentää hidasta ja virhealtista käsityötä järjestelmien välillä sekä helpottaa kiinteistönhallinnan ammattilaisten arkea. Katso webinaari uudesta ominaisuudesta täältä.

Loppuvuoden päivitysten lisäksi Fivaldin tuotekehityksen huomio on jo ensi vuoden uusien toimintojen toteuttamisessa. Yksi tärkeimmistä näistä on pankkiyhteysuudistus, joka tuo modernimman ja automatisoidumman tavan hallinnoida maksuliikennettä.

Tarkempaa tietoa tulevista päivityksistä ja niiden aikataulusta voit lukea Fivaldin tuotekehityssuunnitelmasta.

Tuotetiimi keskittyy asiakkaan tarpeiden ymmärtämiseen ja innovatiivisten ratkaisujen löytämiseen

Yksi tuoteorganisaatioiden perinteisiä kynnyskysymyksiä on löytää oikea tasapaino asiantuntijan omaan osaamisalueeseen keskittymisen sekä yhteisen ymmärryksen ja kokonaiskuvan jakamisen välillä. Tietyn asiakastarpeen ratkontaan keskittyvät ja teknisesti monitaitoiset kehitystiimit ovat syrjäyttäneet esihenkilön johtamat yksiköt. Erityisesti tähän on tultu siksi, että tiimin sisäinen viestintä on näin huomattavasti tehokkaampaa. Yhteinen tavoite ja sitä kohti pyrkiminen on myös helpompi jakaa.

Olemme Fivaldin tuotekehitystiimissä ottamassa juuri seuraavaa askelta kohti uutta ja entistä parempaa tasapainotusta. Tapamme jakaa työ asiakastarpeiden ymmärtämiseen keskittyvän tuotehallinnan ja sen viitoittamia ratkaisuja toteuttavan tuotekehityksen kesken on palvellut meitä hyvin, mutta kohdannut nyt haastajan. Kriittistä yhteistyötä näiden alueiden välillä halutaan vahvistaa ja myös määrämuotoistaa. Kokeilemmekin oman kielenkäyttömme mukaan siirtymistä kehitystiimeistä tuotetiimeihin.

Tuotetiimi keskittyy kehitystiimin tapaan yhden asiakastarpeen toteuttamiseen kerrallaan ja on teknisesti monitaitoinen. Erona on asiakasymmärryksen eli meillä perinteisesti tuotehallinnan osaamisalueen liittäminen mukaan tiimiin. Aiempi tiivis viestintä tuotehallinnan ja tuotekehityksen asiantuntijoiden välillä vahvistuu arjen saumattomaksi yhteistyöksi. Lisäksi tuotetiimin työtapoja asiakkaan tarpeiden keräämiseksi, mahdollisten ratkaisujen tunnistamiseksi ja palautteen saamiseksi jalostetaan muotoilu- ja kokeiluajattelua hyödyntäen määrämuotoisemmaksi ja tuloksellisemmaksi.

Tuotetiimivetoinen työtapa on meillä paraikaa kokeilussa. Ensimmäisten kokemuksien pohjalta kehitämme toimintamallia edelleen ja toivottavasti hyvien tulosten myötä laajennamme sen koko tuotekehityksemme työtavaksi. Lähiaikoina odotettavissa onkin kiinnostavia asiakashaastatteluja, prototyyppien ja demoversioiden kokeilukierroksia sekä uusien ominaisuuksien välitöntä jatkokehittämistä saadun palautteen perusteella. Kaiken tämän tavoitteena on entistä paremmin tarpeitasi palveleva Fivaldi, jonka kehityksen suunta ja yksittäiset julkaisut vastaavat toiveitasi. Toivottavasti voimmekin kohdata mahdollisimman usein näiden kysymysten äärellä!

Tutustu Fivaldin tuotekehityssuunnitelmaan ja pysy ajantasalla uusimmista julkaisuista ja suunnitelmista!

Visma Fivaldi on edullinen, monipuolinen ja luotettava taloushallinto-ohjelma pk-yrityksille ja tilitoimistoille. Fivaldilla teet tilitoimiston ja yrityksen yhteistyöstä tehokasta!

Tutustu Fivaldiin

Suosituimmat