Siirry sisältötekstiin

Ensimmäiset Management Trainee-viikot

Robin Åkerberg hyppäsi noin kuukausi sitten Management Traineen rooliin Vismalla. Trainee-vuosi koostuu viidestä projektista ja tarkoituksena on päästä kunnolla perehtymään Vismaan ja kokeilemaan eri työympäristöjä. 

Robin Åkerberg

Nimeni on Robin Åkerberg ja noin kuukausi sitten hyppäsin Management Traineen (MT) rooliin Vismalla. Trainee-vuosi koostuu viidestä projektista ja tarkoituksena on päästä kunnolla perehtymään Vismaan ja kokeilemaan eri työympäristöjä. 

Pääsin tutustumaan Vismaan jo viime kesänä kun olin kesäharjoittelijana Helsingin toimistolla. Vaikutuin jo silloin Visman jatkuvasta pyrkimyksestä kehittyä ja yhtiön työkulttuurista, sekä siitä, kuinka työntekijöihin uskotaan ja kuinka kaikille annetaan paljon vastuuta. Management Trainee-paikka tuntui näin ollen loistavalta mahdollisuudelta päästä haastamaan itseään nopeasti kasvavassa yrityksessä erilaisissa tehtävissä, sekä selvittämään minkälaisissa rooleissa omat vahvuudet tulevat parhaiten esiin ja missä olisi kehittämisen varaa.

Management Traineet 2019-2020

Valmistuin äskettäin ruotsinkielisestä kauppakorkeakoulusta Hankenista, jossa minulla oli rahoitus pääaineena. Ulkoilun, koripallon, musiikin ja ruoanlaiton lisäksi kestävyys ja vastuullisuus ovat yhä enemmän tulleet oman kiinnostuksen kohteeksi maisterivaiheen aikana. Kirjoitinkin graduni siitä, miten yritysten kestävä kehitys vaikuttaa operatiiviseen tulokseen ja riskiin. Yritän omassa arjessa elää niin vastuullisesti kuin mahdollista, mutta uskon että muutoksia tarvitaan myös suuremmassa mittakaavassa, joten olisi mahtavaa jos MT-vuoden aikana pääsisin myös tekemään projektia kestävyyskysymysten parissa.

Ensimmäistä projektia lukuunottamatta traineet pääsevät itse vaikuttamaan siihen, minkälaisen projektin parissa ja millä Visman toimistolla he haluavat työskennellä. Kaikilla traineella on kuitenkin ensimmäinen projekti Oslossa. Elokuun lopussa minulla oli siis edessä muutto Norjaan muutamaksi kuukaudeksi. Management Traineita on eri pohjoismaista yhteensä yksitoista, ja minä edustan tässä porukassa Suomea.

Ensimmäistä projektia lukuunottamatta traineet pääsevät itse vaikuttamaan siihen, minkälaisen projektin parissa ja millä Visman toimistolla he haluavat työskennellä.

Ensimmäinen viikkomme oli intro-viikko Oslon pääkonttorilla, jolloin pääsimme kuulemaan enemmän Vismasta sekä tulevasta Management Trainee -vuodesta. Viikko huipentui parin päivän pituiseen mökkireissuun, jonne lähdimme traineiden kesken. Mökkireissulla meillä oli case ratkaistavana sekä vapaata aikaa jolloin pääsimme tutustumaan toisiimme paremmin. Äidinkieleni on ruotsi, joten kommunikaatio ryhmän keskellä on ollut sekoitus ruotsia, norjaa sekä tanskaa, mutta välillä ollaan jouduttu selvittämään epäselvyyksiä englanniksikin.

Management Traineet illallisella

Intro-viikon jälkeen pääsimme omien projektien pariin. Omalta kannalta projekti käynnistyi täysillä heti alusta kun pääsin mukaan kokouksiin Visman omistajien kanssa jo ensimmäisellä varsinaisella työviikolla. Projektissani kokoan tietoa SMB:n ja Enterprisen tuotteista ja organisaatiosta ja rakennan pohjaa esityksille, joita voi käyttää näiden tietojen välittämiselle ulkoisille sidosryhmille. 

Robin ja viime vuoden Management Trainee Viktoria

Vismalla olen saanut paljon vastuuta, ja minusta on hienoa päästä itse päättämään projektien aikatauluista sekä toteutuksesta. Alusta alkaen minulla on myös ollut apunani suuri verkosto ihmisiä valmiina auttamaan missä tahansa kysymyksissä ja tilanteissa ja olen tutustunut paljon uusiin ihmisiin. Muiden Management Traineiden kanssa olemme esimerkiksi viettäneet aikaa myös työajan ulkopuolella.

Ensimmäinen MT-projekti Oslossa on siis täydessä vauhdissa ja jatkuu marraskuun alkuun asti. Edessä on vielä paljon uutta, ja MT-vuodesta tulee varmasti haastava, mutta opettavainen vuosi!

Traineiden elämää ja työskentelyä Vismalla voit myös seurata Visman Corporate BlogistaInstagramista tai Facebookista.