Siirry sisältötekstiin

Ensimmäiset Management Trainee-kuukaudet

Nimeni on Julia Hakanpää ja hyppäsin Management Traineen rooliin Vismalla reilut kaksi kuukautta sitten. Yhteensä yhdeksän vastavalmistunutta valittiin Management Trainee -positioon kaikista Pohjoismaista, ja toimin tänä vuonna porukan Suomen edustuksena.

Management Trainee Visma

Valmistuin tänä syksynä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta pääaineenani johtaminen ja kansainvälinen liiketoiminta ja sivuaineenani tietotekniikka. Hain kauppikseen alunperin lukemaan puhtaasti kaupallista alaa, mutta maisterivaiheessa kiinnostus tekniikan opintoja kohtaan kasvoi. Lopputuloksena päädyin paitsi opiskelemaan alaa myös työskentelemään teknisten tehtävien parissa eri yrityksissä. Opiskeluaikana kansainvälisen kokemuksen hankkiminen oli minulle tärkeää, joten kävin vaihdossa sekä kandi- että maisterivaiheessa, ensin Singaporessa ja myöhemmin Montrealissa, Kanadassa.

Viime talvena törmätessäni ilmoitukseen Management Trainee -paikasta huomasin innostuvani kuvauksesta kovasti: rooli vastasi suoraan omaa taustaani sekä bisnes- että IT-puolen opiskelijana. Kiinnostavinta oli kuitenkin mahdollisuus päästä työskentelemään useissa eri rooleissa sekä Visman eri toimistoissa ympäri Eurooppaa. Lähetin hakemukseni, ja sain heti seuraavana päivänä yhteydenoton Oslosta. Joutuisan haastatteluprosessin jälkeen minulle tarjottiin Management Traineen paikkaa, jonka vastaanottaminen on osoittautunut ehdottomasti yhdeksi parhaimmista päätöksistäni.

Itselläni on tavoitteena saada vuodesta työtehtävien suhteen mahdollisimman monipuolinen ja kansainvälinen

Trainee-vuosi koostuu yhteensä viidestä projektista, joiden tarkoituksena on päästä kunnolla tutustumaan siihen mitä Visma tekee sekä mahdollisesti löytää se itselle antoisin juttu ja positio jossa haluaisi tulevaisuudessa työskennellä. Ensimmäistä projektia lukuunottamatta traineet pääsevät itse vaikuttamaan siihen, minkälaisessa projektissa ja millä Visman toimistolla he haluavat työskennellä. Itselläni on tavoitteena saada vuodesta työtehtävien suhteen mahdollisimman monipuolinen ja kansainvälinen – haluan kokea monta erilaista projektia ja roolia mutta toivon lisäksi näkeväni minkälaista on työskennellä eri maissa. Projektien aiheet vaihtelevat laidasta laitaan, ja on huikeaa saada mahdollisuus työskennellä useissa erilaisissa tehtävissä sekä selvittää minkälaisissa rooleissa omat vahvuudet tulevat parhaiten esiin ja missä sitä haluaisi kehittyä myös tulevaisuudessa.

Kuulumiset ensimmäisen projektin jälkeen

Ensimmäinen viikkoni Vismalla koostui koulutuksista ja yhdessä muiden traineiden kanssa ratkaistavasta casesta. Oslon pääkonttorilla pääsimme kuulemaan enemmän tulevasta vuodesta sekä mahdollisuuksistamme Management Traineina, ja viikko huipentui muutaman päivän pituiseen mökkireissuun, jonne lähdimme traineiden kesken.

Ensimmäiset projektit alkoivat seuraavalla viikolla, ja opiskelutaustaani vastaten oma ensimmäinen projektini vaati sekä bisnes- että IT-osaamista. Työskentelin perintäyritys Visma Collectorsilla, jossa kehitin perintäasiakkaiden omien asiakkaiden käytössä olevaa portaalia. Projekti vaati portaalin sekä sitä käyttävien asiakkaiden ymmärtämistä, ja sivustolle tulevien toimintojen suunnittelu ja valinta perustui asiakkaiden tarpeisiin sekä perintään liittyviin lakisääteisiin vaatimuksiin. Pääsin lisäksi suunnittelemaan portaalin visuaalista ilmettä sekä lisäämään suunnittelemani muutokset verkkosivuille. Käytännössä tämä tarkoitti esimerkiksi koodaamista, käyttäjäystävällisen liittymän suunnittelua sekä matkustamista Visma Collectorsin asiakaspalvelukeskukseen Trondheimiin.

Kaikki yhdeksän traineeta työskentelivät ensimmäisessä projektissaan Oslossa, mutta toisen projektin käynnistyttyä olemme hajautuneet ympäri Eurooppaa. Tällä hetkellä yhteensä viisi traineeta työskentelee Tukholmassa, yksi Riiassa, yksi Amsterdamissa, yksi Dublinissa ja yksi Oslossa. Uusi projektini liittyy Visman Proceedo-tuotteen kehittämiseen, missä pääsen työskentelemään toiveideni mukaisesti rahoituspuolen tehtävissä. Uusi projekti vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, ja on mahtavaa päästä sukeltamaan täysillä uuteen aiheeseen!

Odotukset tulevaisuudesta korkealla

Vismalla olen saanut paljon vastuuta, ja parasta on ollut vapaus päästä itse päättämään projektien aikatauluista sekä toteutuksesta. Ilmapiiri työpaikalla on erittäin rento, ja heti alusta alkaen minulla on ollut apunani suuri verkosto ihmisiä valmiina auttamaan missä tahansa kysymyksissä ja tilanteissa. Muista traineista ja kollegoista on tullut lyhyessä ajassa jo hyviä ystäviäni ja vietämme paljon aikaa yhdessä myös työajan ulkopuolella.

Muista traineista ja kollegoista on tullut lyhyessä ajassa jo hyviä ystäviäni ja vietämme paljon aikaa yhdessä myös työajan ulkopuolella

Ensimmäiset kaksi kuukautta ovat menneet käsittämättömän nopeasti, ja odotukseni trainee-ohjelmalle ovat jo tähän mennessä ylittyneet. Projektit ovat mielenkiintoisia, kollegat mukavia ja traineen tekemisistä ollaan kaikkialla todella kiinnostuneita. On myös hienoa päästä jakamaan omia ajatuksia ja tuntemuksia samoja kokemuksia läpikäyvien sekä entisten traineiden kanssa. Odotan innolla tulevia projekteja ja etenkin sitä että pääsen oppimaan eri työmahdollisuuksista Vismalla sekä ylipäänsä Vismasta organisaationa!

Traineiden elämää ja työskentelyä Vismalla voit myös seurata Visman Corporate Blogista, Instagramista tai Facebookista.

Suosituimmat