Siirry sisältötekstiin

Eikö kukaan halua teille töihin? Näin parannat työntekijäkokemusta

Moni tuskailee työvoiman saatavuuden ja henkilöstön vaihtuvuuden kanssa. Digitaaliset työkalut mahdollistavat paremman työntekijäkokemuksen, joka houkuttelee ja pitää hyvät työntekijät palveluksessasi.

Moni tuskailee työvoiman saatavuuden ja henkilöstön korkean vaihtuvuuden kanssa. Digitaaliset työkalut mahdollistavat paremman työntekijäkokemuksen ja tuloksellisemman johtamisen, joka houkuttelee ja pitää hyvät työntekijät palveluksessasi.

Pulaa ei ole vain IT-osaajista, vaan työntekijöillä on tarvetta myös esimerkiksi ravintoloissa, kaupoissa ja terveyskeskuksissa. Ilman työntekijöitä potilaat jäävät hoitamatta, lounasruokailijat syöttämättä ja kaupan asiakkaat palvelematta.

Yrityksen rekrytointivaikeudet on yksioikoista sysätä nousukauden syyksi, mutta kyse ei ole vain siitä. On helppo päätös vaihtaa kilpailijalle, jos yritys ei tarjoa mitään tapoja vaikuttaa esimerkiksi omiin työvuoroihin.

Työntekijäkokemus alkaa jo kauan ennen työsopimuksen allekirjoittamista. Kokosin tähän 3+1 aluetta, joissa voit petrata digitaalisilla työkaluilla.

1. Säästä aikaa ja harmia rekrytoinnissa

Olet varmasti lukenut somesta tarinoita siitä, kuinka työnhakija on ensin suurella vaivalla kirjoittanut hakemuksen, käynyt työhaastattelussa ja jäänyt sen jälkeen odottamaan yhteydenottoa – turhaan.

Kuittaa vastaanottaneesi jokainen hakemus. Näin säästät myös rekrytoijan aikaa, kun työnhakijat eivät soittele ja varmistele hakemustensa tulleen perille. Modernit rekrytointijärjestelmät mahdollistavat viestien lähettämisen automaattisesti.

2. Vuorojen sanelu ei enää toimi

Moni työvoimapulasta kärsivä ala on vuorotyötä, joka täytyy tehdä silloin kuin asiakkaat palvelua tarvitsevat. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla sairaanhoitajan pitää olla osastolla hoitamassa potilaita, eikä hotellin aamiaiskokki voi liukua joustavasti töihin iltapäivällä.

Vuorotoiveita kannattaakin kuunnella herkällä korvalla. Jos porukan eri toiveiden pyörittäminen manuaalisesti ei enää vuonna 2018 tunnu mielekkäältä, niin voi olla aika vaihtaa moderniin työvuorojärjestelmään. Työntekijät voivat syöttää järjestelmään ehdottomasti vapaaksi haluamansa päivät ja asettaa lisäksi toissijaisia toiveita työvuoroista. Samalla varmistat työntekijöiden tasa-arvoisen kohtelun.

3. Pidä huolta kehittymisestä ja urapoluista

Moni luulee, että työntekijöiden motivaatio on vain palkasta kiinni. Tosiasiassa tänä päivänä lähes jokainen hakee työltään myös vaihtelua ja mahdollisuuksia kehittyä. Moni sitouttaa työntekijöitä vain palkankorotuksilla, mutta sen kannustinvaikutus on tutkitusti lyhytkestoinen – motivaatioon ei voi pelkällä palkalla vaikuttaa.

Työpaikan vaihtohalut vähenevät merkittävästi, kun omaan työhön voi vaikuttaa ja samalla oppii uusia taitoja.

+ 1: Toimivat järjestelmät auttavat arjessa

Toimivat järjestelmät eivät ole tärkeitä vain työntekijöiden kokemuksen vuoksi vaan ne myös merkitsevät fiksua työajan käyttöä. Työajankirjaukset, kuluveloitukset, päivärahojen kirjaukset ja muut paperityöt ovat osa monen ihmisen työtä. Markkinoilla on runsaasti eri sovelluksia. Kannattaa kiinnittää huomiota etenkin mobiilikäyttöön.

Investointi sujuvaan järjestelmään voi tulla moninkertaisena takaisin, jos hallintohommien parissa vietetty aika vastaavasti pienenee organisaatiossa.

Jatka keskustelua verkostoitumalla LinkedInissä kanssani ja tutustu palveluihimme kotisivuillamme.

Suosituimmat