Siirry sisältötekstiin

Ei päämäärä vaan matka!

Ylläs-Levi projektiin osallistuva Heidi on päässyt vauhtiin treenaamisessa ja kuntotestissäkin on tullut käytyä. Lue lisää Heidin blogista!

It’s about the journey not the destination. Kun hain Ylläs-Levi projektiin, minulta kysyttiin mikä minun mottoni projektiin on. Pienen pohdinnan jälkeen päädyin tähän ehkä vähän kliseiseen mutta mielestäni todella monessa tilanteessa hyödylliseen sitaattiin. Varsin sopiva kun kyseessä on 67 kilometrin ja yli kuuden tunnin journey. Siinä ajassa ehtii hyvin nauttia Lapin maisemista ja miettiä syntyjä syviä, jos vain hiihto sujuu. Sitä varten muutama viikko sitten aloitimme valmistavan matkan THE matkaa varten, eli ohjatun harjoittelujakson.

No mitä tällä matkalla on tähän mennessä tullut vastaan? Ensimmäisellä hiihtokerralla tuli kauhistus. Kävin ostamassa itselleni sukset tammikuun puolessa välissä ja heti seuraavana päivänä kauppiaan ohjeita muistellen heitin luistovoidetta vähän sinne sun tänne suksen pohjaa ja hyppäsin bussiin kohti Paloheinää. Suksi ei luistanut mihinkään ja tuntui että kädet olivat koko ajan tiellä! Noin tunnin sähläämisen jälkeen takana oli vaivaiset 4,5 kilometriä ja mielessä laskeskelin 67/4.5= ~15 tuntia. Hetkinen, miten kauan Lapissa onkaan valoa huhtikuussa…? Onneksi alkujärkytyksestä päästiin jo heti saman viikon viikonloppuna, kun kokoonnuimme ensimmäiselle hiihtovalmennuskerralle Hollolaan. Valmentajamme Jannen kanssa käytiin läpi erilaisia hiihtotekniikoita ja muutaman tunnin jälkeen tuntui jo paljon mahdollisemmalta tuo 67 kilometrin matka.

Harjoittelun suunnittelua ja seuraamista helpottamaan kävimme kuntotestauksessa Helsingin urheilulääkäriasemalla, jossa selvitettiin peruskuntoa kohottavaan treenaamiseen oleelliset sykealueet. En ollut ennen käynyt vastaavissa testeissä ja olo oli kuin labrarotalla!

Nyt kun hiihtotekniikka on alustavasti hallussa ja kuntotestin tulokset ovat hyödynnettävissä, ei voi muuta kuin heittää suksipussin olalle ja suunnata laduille. Siellä nähdään, stay tuned! 🙂

Heidi

Suosituimmat