Visma Blog Finland

Blondit donkkaa tykimmin

Kanadalaispelaajat tyytyväisiä Lappeenrannan kovaan pelitasoon

Kanadan Montrealista kotoisin oleva koripalloilija, Severan kummipelaaja Lizanne Murphy on viihtynyt Lappeenrannassa mainiosti

– Tämä on ensimmäinen kauteni kokopäiväisenä pelaajana. Olen opiskellut New Yorkissa terveydenhoitoalaa, ja tulin Suomeen ensiksi pelaamaan Jyväskylässä. Siellä joukkue ei ollut kovin hyvätasoinen, joten lähdin Lappeenrantaan kun ystäväni Tamara Tatham, joka pelasi jo Catzeissa, alkoi houkutella minua tänne. Lappeenrannassa pelataan koripalloa todella kovalla tasolla.

Kanadassa ei ole omaa ammattiliigaa, vaan mieskoripalloilijat pelaavat NBA:ssa ja naiset WNBA:ssa. Lizanne on pelannut 12-vuotiaasta asti.

– Olin ikäisekseni pitkä, joten isä vei minut koripallon pariin. Idolini löytyvät NBA-tähtien joukosta: Michael Jordan, Steve Nash, Dirk Nowitzki…

Catzin ulkomaalaisvahvistukset ovatkin todella tasokkaita, sillä niin Lizanne kuin Tamarakin pelaavat Kanadan maajoukkueessa.

– Kesällä maajoukkuetreenit taas kutsuvat. Sitä ennen, pelikauden päätyttyä, aion kyllä hieman matkustella Euroopassa! On myös mukava päästä tapaamaan perhettä Kanadassa. Ensi kaudeksi minulla ei ole vielä sopimusta, mutta tulen kyllä erittäin mielelläni silloin takaisin Lappeenrantaan, jos pyydetään! Täällä ihmiset ovat mukavia ja ulkona voi liikkua turvallisesti yksinkin.

Lizanne Murphyn merkitys Catzille korostuu finaalipelien edetessä. Ensimmäisessä finaaliottelussa kotkalaista PeKaa vastaan kanadalaispelaaja oli 27 pisteellään joukkueensa paras pelaaja. Lizannen hyvä pelivire ei valitettavasti yksin riittänyt ja PeKa otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen voitollaan 87-78 (41-45). Toinen finaaliottelu pelataan lauantaina 5.4. Lappeenrannassa, jolloin nähdään varmasti enemmän onnistumisia myös Catzin riveissä.

Kuva: Kimmo Metsälä
Teksti: Salla Brunou

0