Siirry sisältötekstiin

Tuotekehityksen uutiset: Numeroniin uusia ominaisuuksia tiedolla johtamiseen ja keikkalaisten saantiin

Tervehdys täältä Numeronin tuotekehityksestä! 👋 Meillä on vauhdikas vuosi meneillään ja nyt on oikea hetki ja ilo kertoa, mitä olemme viime aikoina saaneet aikaiseksi.

Tässä neljä Numeronin uutta ominaisuutta!

Vuorotori helpottaa sijaisten hallintaa

Vuorojen suunnittelu on haastavaa, jos niihin ei löydy sopivaa osaajaa omasta organisaatiosta. Siksi tueksi usein tarvitaan yksikön omat työntekijät, naapuriyksiköt, keikkalaiset ja sijaiset.

Numeronissa haluamme tukea keikkalaisten ja sijaisten saatavuutta ja heidän vuorojensa hallintaa. Siksi uutena ominaisuutena julkaisimme Vuorotorin: sen avulla työ ja tekijä löytävät toisensa mahdollisimman helposti.

Uskomme myös, että sujuva keikkatyö luo hyvää työnantajamielikuvaa ja madaltaa kynnystä hakeutua avoimeen vuoroon.

Näin Vuorotori toimii:

  • Vuorojen suunnittelija voi laittaa yhteiseen kalenteriin hakuun sellaiset vuorot, joihin ei löytynyt osaajia tai jotka muuten halutaan laittaa yleisesti tarjolle. Suunnittelija voi julkaista näitä joko yksittäin tai massana.
  • Keikkalaiset näkevät kalenterista vapaana olevat vuorot, ja voivat valita sieltä helposti itselleen sopivat.
  • Keikkalainen näkee myös jo varatut omat vuorot kalenterista helposti. Vuorojen suunnittelija puolestaan näkee kaikki varatut sekä vielä haussa olevat vuorot.

Milloin: Vuorotori on jo nyt saatavilla kaikille halukkaille OmaNumeronissa.

Pyydä esittely Vuorotorista

Uusi raportointimoduuli parempaan tiedolla johtamiseen

Tiedolla johtaminen on entistä tärkeämpää nyt kun järkevämpi resursointi on kaikkien huulilla. 

Numeron kerää valtavasti dataa muun muassa tehdystä työstä, palkkatulkinnasta ja kustannusten kohdistamisesta. Kun data otetaan kunnolla hyötykäyttöön, sen avulla voidaan kehittää uusia toimintatapoja ja palveluita, sekä estää arjessa asioiden kriisiytymiset. 

Numeronista löytyy jo nyt hyvät API-rajapinnat, joiden avulla tämä tärkeä data saadaan siirrettyä helposti erilaisille raportointialustoille. Hyötyinä API-rajapinnassa on joustavuus rakentaa erilaisia asiakaskohtaisia raportteja eri henkilöryhmien tarpeisiin. Lisäksi tietoja voidaan yhdistää muiden järjestelmien tuottamien tietojen kanssa, esim. HR- ja palkat.

Tämän lisäksi uutena kehitteillä on oma raportointimoduuli, jonka avulla saadaan asiakaskohtaisia raportteja rakennettua suoraan Numeroniin. Saat myös asiantuntijat auttamaan, kun mietitte datan hyödyntämisen mahdollisuuksia. Raporttien toteutus tapahtuu Visman Numeron -asiantuntijoiden toimesta.

Milloin: Raportointimoduuli on parhaillaan pilotoinnissa, tavoitteenamme on julkaista se 2023.

Työhyvinvoinnin seurantaa uusilla mittareilla

Työhyvinvoinnilla on väliä ja sen seuranta on tänä päivänä entistä tärkeämpää. Tutkimusten mukaan rasittava työaikaergonomia näkyy kasvaneina sairauspoissaoloina.

Siksi lisäämme Numeroniin mahdollisuuksia seurata työhyvinvoinnin toteutumista. Tutkitun tiedon perusteella Numeronin mittaristo näyttää, milloin esihenkilön on syytä reagoida liian kuormittaviin tilanteisiin.

Haluamme varmistaa, että vuorojen suunnitteluvaiheessa sekä päivittäisissä vuoromuutoksissa tunnistetaan vuorot ja vuoroyhdistelmät, jotka ovat erityisen rasittavia henkilöstölle.

Pohjana toteutuksessa toimii Työterveyslaitoksen liikennevalomalli. Numeroniin mittaristoa on kehitetty yhdessä asiakkaiden ja TTL:n kanssa ja lopputuloksena on visuaalinen ja helppokäyttöinen työkalu.

Milloin: Mittarit tulevat käyttöön vaiheittain. Ensimmäisten osien käyttöönotto on mahdollista jo lähitulevaisuudessa.

Henkilöstön sähköiset palvelut kulkevat pian mukana myös omana mobiilisovelluksena

Henkilöstön sähköisten palveluiden käyttö puhelimella onnistuu jo nyt selaimessa OmaNumeronin avulla. Pian saatavilla on myös oma mobiilisovellus, jonka jokainen voi ladata puhelimeensa. Näin palvelut kulkevat henkilöstöllä entistä helpommin mukana missä ja milloin vain. Numeronin tiimi hoitaa sekä toiminnallisuuden että palvelun konfiguroinnin.


Milloin: 2023. Sovellus on ollut pilottikäytössä jo vuodesta 2021 ja ensimmäiset täysimittaiset tuotantokäytöt alkavat lokakuussa 2022.

Kehitämme jatkossakin tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa

Kehitämme Numeronia aina asiakkaiden tarpeiden pohjalta. Iso osa kehitysideoista tulee meille suoraan kentältä – siis teiltä!

Ominaisuuksia kehitettäessä hyödynnämme käyttäjälähtöistä suunnittelua, ja usein asiakas on mukana ideoimassa ja antamassa palautetta alusta alkaen. Tällä mallilla saamme palautetta jo ennen kuin ensimmäistäkään riviä on koodattu.

Keräämme palautetta myös loppukäyttäjiltä henkilöstölle suunnatuista uusista palveluista. Näin käyttäjäkokemus tulee arvioitua ennen kuin tuotetta varsinaisesti julkaistaan. Muun muassa Vuorotori on kehitetty tätä mallia hyödyntäen!

Muista siis jakaa meille palautettasi aktiivisesti.

Kiinnostaako jokin uusista ominaisuuksista? Ole meihin yhteydessä niin katsotaan yhdessä miten nämä voisivat palvella teitä.

Suosituimmat