Ajatuksin, sanoin ja teoin

Tavoitteilla on taipumus toteutua. Se, mitä ajattelee ja toivoo, myös toteutuu usein. Tämä näkyy elämässä monella tavalla. Joku unelmoi asumisesta omakotitalossa järven rannalla – yhtenä päivänä hän huomaa, että tuo unelma on toteutunut.

Myös pelot toteutuvat usein. Se, mitä oikein paljon pelkää ja ajattelee, toteutuu myös usein. Lapsi ajaa polkupyörällä ja pelkää, että varmasti osuu tiellä olevaan kiveen – ja niin hän sitten ajaakin, vaikka miten yritti väistää. Kannattaa siis varoa omia ajatuksiaan, ne kun tuppaavat toteutumaan.

Eteenpäin kannattaa pyrkiä psyykkaamalla itseään positiivisilla tavoitteilla ja ajatuksilla. Teemme nimittäin tavoitteiden toteutumiseksi töitä huomaamattakin. Toinen viisaus on, että ”sitä saat, mitä mittaat”. On oleellisen tärkeää valita mittarit oikein. Kiinnitämme mitattuihin asioihin enemmän huomiota kuin muihin.

Yritysjohtaja, ajattele näitä

Jotta yrityksenä päästäisiin siihen pisteeseen, missä myönteinen ajattelu tuottaa halutun lopputuloksen myös tekojen tasolla, täytyy kiinnittää huomiota kolmeen asiaan. Ensinnäkin: pitää hoitaa nykyiset asiakkaat hyvin. Asiakasta pitää kuunnella ja arvostaa, hakea parasta asiakastyytyväisyyttä kilpailijoihin verrattuna. Asiakkaalle pitää pystyä tuottamaan lisäarvoa, sillä hän on se lopullinen palkanmaksaja. Tämä on syytä pitää mielessä.

Toiseksi: pitää hoitaa hyvin henkilöstöä. Ehdoton edellytys eteenpäin menolle on sitoutunut ja motivoitunut henkilöstö. Omaan joukkoon tarvitaan parhaat osaajat ja heidät pitää myös pystyä pitämään. Työskentely-ympäristöstä pitää luoda avoin ja innovatiivinen niin yrityksen kuin sidosryhmienkin sisällä.

Kolmanneksi: yrityksen toimintoja tulee kehittää siten, että henkilömäärästä riippumaton kasvu on mahdollista. Tähän auttaa verkostoituminen. Kansainvälistymisessä ei voi palkata legioonittain henkilöstöä eri maihin, vaan pitää löytää verkottunut toimintatapa, joka tuottaa tuloksia markkina-aluettain.

Severan haave – PSA:sta yhtä yleinen asiantuntijayrityksissä kuin MS Office

Entä mitä Severassa haaveillaan ja ajatellaan? Meidän voittajajoukkueemme tarkoitus on yleistää Severa PSA maailmanlaajuisesti asiantuntijaorganisaatioiden toiminnanohjaukseen. Tavoitteemme on, että työkalumme on yhtä yleisessä käytössä kuin Office kaikissa yrityksissä. Tämä kuulostaa ensi alkuun taatusti haasteelliselta, mutta siihen meidän ajatuksemme ovat keskittyneet – ja ne ajatukset kääntyvät teoiksi joka päivä.

Ari Korhonen

Kirjoittajasta
Ari Korhonen toimii Severan hallituksen puheenjohtajana. Hänellä on kokemusta tavoitteellisesta liiketoiminnan kasvattamisesta ja kansainvälistämisestä yli 20 vuoden ajalta yrittäjänä, mentorina, hallitusammattilaisena ja sijoittajana.

Suosituimmat