Ainekset järjestelmän onnistuneeseen käyttöönottoon

Uuden järjestelmän hankinta tai vaihto on aina investointi, joka syö yritykseltä sekä rahaa että resursseja. Ajatus uudesta järjestelmästä on kuitenkin jostain syystä herännyt.

Onko yrityksen käyttöön tullut vuosien varrella useita eri järjestelmiä, jotka voitaisiin korvata yhdellä? Tai onko nykyinen järjestelmä kenties tippunut kehityksestä ja toimii tehottomasti vieden käyttäjiltä turhaa aikaa? Jokin syy taustalla on, ja silloin kannattaakin miettiä kuinka kauan vanhaa järjestelmää on varaa käyttää.

Käyttöönoton merkitystä järjestelmää hankittaessa ei kannata vähätellä ja siihen valmistautuminen kannattaakin aloittaa ajoissa. Järjestelmävalintaakin tärkeämpää on projektin määrittely ja huolellinen liiketoimintaprosessien kuvaaminen, joiden ansiosta uudesta järjestelmästä saadaan kaikki hyöty irti.

Ohjelmistotoimittaja voi omalta osaltaan vaikuttaa projektin onnistuneeseen lopputulokseen. Projektin tulee edetä sovitussa aikataulussa oikeiden vaiheiden kautta, ohjelmisto integroidaan yrityksen liiketoimintastrategian mukaisesti ja henkilökunta osaa käyttää sitä tehokkaasti heti alusta alkaen. Vismalta saa apua suunnitteluun ja tarvittaessa konsulttimme voivat hoitaa projektipäällikön virkaa.

Visma Softwaren resepti sujuvaan käyttöönottoon

Joustava käyttöönotto: Käyttöönotto mukautuu projektin ja asiakkaan koon mukaan. Projektin laajuuden mukaan voidaan rakentaa hyvinkin kattava ja tarkka projektisuunnitelma, pienemmät projektit saadaan hoidettua ketterästi yksittäisillä koulutuspäivillä.

Yrityksellesi sopiva toteutustapa: Olemme valinneet tuotteesta riippuen sopivat toteutustavat, miten käyttöönotto on järkevin hoitaa. Koulutus voidaan toteuttaa Visman tai asiakasyrityksen tiloissa, etäyhteydellä tai vaikkapa webinaarin avulla.  Yritys voi valita näistä vaihtoehdoista parhaiten sopivan tavan.

Käyttöönotosta vastaavat asiantuntijat: Osaavat konsulttimme toimivat jalat maassa, kädet savessa ja ovat vastuualueensa parhaita asiantuntijoita. He toimivat asiakkaan tukena koko käyttöönoton ajan. Mittaamme asiakastyytyväisyyttä jatkuvasti NPS-mittarilla. Konsultoinnin vuoden 2017 tulos on näin loppuvuodesta noin 70, asteikolla -100/+100, huippuluokkaa siis!

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty: Kun toimittajan sekä yrityksen vastuuhenkilöt on selvillä, voidaan pysähtyä yhdessä sopimaan projektin kulusta. Realistisen suunnitelman avulla vältytään yllätyksiltä ja aikataulun venymiseltä. Silloin molemmat osapuolet pystyvät varautumaan tulevaan projektiin mahdollisimman hyvin.

Käyttöönoton tukimateriaalit: Jotta käyttäjien perehdytys ei jäisi vain käyttöönottoon, on useisiin tuotteisiimme saatavilla sähköinen oppimisympäristö, jonka avulla opiskelua voi jatkaa omatoimisesti.

Mikäli haluat vinkkejä, miten valmistautua järjestelmäprojektiin, lue lisää maksuttomasta oppaastamme ERP-projektiin valmistautuminen

0