Siirry sisältötekstiin

Onnistumisen ainekset – ERP-järjestelmän käyttöönotto

Uuden ERP-järjestelmän hankinta tai vaihto on aina investointi, joka syö yritykseltä sekä rahaa että resursseja. Ohjelmistotoimittaja voi omalta osaltaan vaikuttaa ERP-projektin onnistuneeseen lopputulokseen.

Onko yrityksen käyttöön tullut vuosien varrella useita eri järjestelmiä, jotka voitaisiin korvata yhdellä? Tai onko nykyinen toiminnanohjausjärjestelmä kenties tippunut kehityksestä ja toimii tehottomasti vieden käyttäjiltä turhaa aikaa? Silloin kannattaa pohtia ERP-järjestelmän vaihtoa. Tässä artikkelissa käydään läpi resepti, jonka avulla voidaan suorittaa onnistunut ERP-järjestelmän käyttöönotto.

Käyttöönoton merkitystä järjestelmää hankittaessa ei kannata vähätellä ja siihen valmistautuminen kannattaakin aloittaa ajoissa. Järjestelmävalintaakin tärkeämpää on projektin määrittely ja huolellinen liiketoimintaprosessien kuvaaminen, joiden ansiosta uudesta järjestelmästä saadaan kaikki hyöty irti.

Ohjelmistotoimittaja voi omalta osaltaan vaikuttaa projektin onnistuneeseen lopputulokseen. Projektin tulee edetä sovitussa aikataulussa oikeiden vaiheiden kautta, ohjelmisto integroidaan yrityksen liiketoimintastrategian mukaisesti ja henkilökunta osaa käyttää sitä tehokkaasti heti alusta alkaen. Vismalta saa apua suunnitteluun ja tarvittaessa konsulttimme voivat hoitaa projektipäällikön virkaa.

Visma Softwaren reseptillä sujuva ERP-ohjelmiston käyttöönotto

Joustava käyttöönotto: Käyttöönotto mukautuu projektin ja asiakkaan koon mukaan. Projektin laajuuden mukaan voidaan rakentaa hyvinkin kattava ja tarkka projektisuunnitelma, pienemmät projektit saadaan hoidettua ketterästi yksittäisillä koulutuspäivillä.

Yrityksellesi sopiva toteutustapa: Olemme valinneet tuotteesta riippuen sopivat toteutustavat, miten käyttöönotto on järkevin hoitaa. Koulutus voidaan toteuttaa Visman tai asiakasyrityksen tiloissa, etäyhteydellä tai vaikkapa webinaarin avulla.  Yritys voi valita näistä vaihtoehdoista parhaiten sopivan tavan.

Käyttöönotosta vastaavat asiantuntijat: Osaavat konsulttimme toimivat jalat maassa, kädet savessa ja ovat vastuualueensa parhaita asiantuntijoita. He toimivat asiakkaan tukena koko käyttöönoton ajan. Mittaamme asiakastyytyväisyyttä jatkuvasti NPS-mittarilla.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty: Kun toimittajan sekä yrityksen vastuuhenkilöt on selvillä, voidaan pysähtyä yhdessä sopimaan projektin kulusta. Realistisen suunnitelman avulla vältytään yllätyksiltä ja aikataulun venymiseltä. Silloin molemmat osapuolet pystyvät varautumaan tulevaan projektiin mahdollisimman hyvin.

Käyttöönoton tukimateriaalit: Jotta käyttäjien perehdytys ei jäisi vain käyttöönottoon, on useisiin tuotteisiimme saatavilla sähköinen oppimisympäristö, jonka avulla opiskelua voi jatkaa omatoimisesti.

Mikäli haluat lisää vinkkejä, miten valmistautua ERP-järjestelmäprojektiin, lue lisää maksuttomasta oppaastamme: ERP-projektiin valmistautuminen.

Lue myös:
Opas: ERP-järjestelmän vaihtajan opas ja äänikirja
Opas: Toimitusjohtajan tietopaketti ERP-projektista
Vältä nämä ERP-projektin sudenkuopat
Milloin on hyvä aika vaihtaa ERP-järjestelmää?

Lue lisää Visma Novasta, tehokkaasta toiminnanohjauksen kokonaisratkaisuista.

Suosituimmat