Siirry sisältötekstiin

5 syytä ottaa kouluista tuttu Wilma mukaan myös varhaiskasvatukseen

Tiedote, jonka luin jossain, mutta missä? Lupalappu…milloin se pitikään palauttaa? Ilmoitus lapsen poissaolosta, VASUn täydentäminen, hoitoaikojen muutokset… Missä, miten ja kenelle? Lue blogista miten koulusta tuttu Wilma pitää huolen myös päiväkotilaisista.

Päiväkodin Wilma

Erilaisia viestintäkanavia on nykyisin lukematon määrä. Tietoa tulvii erilaisista kanavista ja pikaviestimistä jatkuvasti, ja monelle saattaakin olla tuttua tilanne, kun muistelee lukeneensa jotain, mutta miettivänsä mitä se tarkalleen ottaen oli, missä kanavassa tai kenen lähettämänä.

Kouluista tuttu Wilma ottaa helposti haltuun myös päiväkodin viestinnän ja sujuvoittaa samalla niin hallinnon, varhaiskasvatuksen ammattilaisten sekä kotiväen arkea. Mikä parasta, sekä päiväkotilaisten että koululaisten asiat ja asiointi on niputettuna yhteen ja samaan paikkaan, yhden kirjautumisen taakse.

1. Tuttu ja turvallinen viestintäkanava

Jos Wilmaa käytetään jo kunnan kouluissa koulun ja kodin väliseen viestintään, sama tuttu järjestelmä on mahdollista ottaa käyttöön myös varhaiskasvatuksen viestinnässä. Kun kaikki lapsia koskevat asiat tulevat samaa kanavaa pitkin ja pysyvät tallessa yhdessä paikassa, on kotiväenkin helppo pysyä jyvällä lasten asioista ja palata tarkistamaan niitä tarvittaessa. Ei paperilappuja, sähköposteja, tekstiviestejä, whatsapp-ketjuja, tai muita irrallisia tietoja.

2. Sähköinen asiointi

Sähköiset hakemukset ovat tätä päivää, ja ne helpottavat sekä huoltajien että hallinnon arkea.  Lapsen VASU eli varhaiskasvatussuunnitelma on täytettävissä Wilmassa, samoin lapsen tuen asiakirjat. Wilma pitää ne turvallisesti tallessa, ja niitä voidaan tarpeen tullen päivittää aina ajan tasalle. Sekä kotiväki että varhaiskasvatuksen asiantuntijat pysyvät helposti kartalla lapsen asioista.

3. Modernisti mobiililla

Mikä onkaan tänä päivänä jokaisella aina mukana, meni mihin tahansa? Kyllä vain, älypuhelin. Huoltajille riittää yksi mobiilisovellus Wilmasta, ja sama sovellus sisältää niin päiväkotilaiset kuin koululaisetkin. Sovellus ilmoittaa uusista viesteistä heti, joten ajankohtainen tieto on saapuvilla heti. 

Wilman sovellus on moderni ja tietoturvallinen, ja sieltä löytyvät olennaisimmat arjessa käytettävät toiminnot. Viestit tai poissaolon ilmoittaminen onnistuu näppärästi ja nopeasti ilman erillistä kirjautumista minnekään. Lomakkeiden täyttäminen on jätetty puolestaan suosiolla selaimella täytettäväksi.

4. Tapahtumakalenteri ja kyselyt koteihin

Wilma on myös paljon enemmän kuin vain sähköinen viestintäkanava kodin ja päiväkodin välillä. Viestien ja tiedotuksen lisäksi varhaiskasvatuksen viestintä mahdollistaa myös mm. tapahtumakalenterin ja erilaiset kyselyt. Oli kyseessä sitten VASU-keskustelu, vanhempainvartti tai yhteinen ulkoilupäivä, aikojen varaaminen ja tapahtumaan ilmoittautuminen onnistuu Wilmalla. Erilaiset sähköiset kyselyt aina retkieväistä tapahtumien palautteisiin voit toteuttaa Wilmalla, ja tulosten lisäksi pohjat säilyvät tallessa seuraavaa kertaa varten.

5. Sokerina pohjalla: Yhtenäinen jatkumo

Yksi Wilma voi käytännössä pitää huolen kunnan kaikkien lasten asioista aina vauvasta varhaisaikuistuuteen saakka. Lapsen tärkeät asiat esim. erityisen tuen tarpeesta pysyvät tiedossa ja siirtyvät päiväkodista alakouluun, sieltä yläkouluun ja vielä toiselle asteelle saakka. Kun käytössä on yhtenäinen järjestelmä koulun kanssa, säästyy selvää rahaa kun ei ole montaa erillistä järjestelmää ylläpidettävänä.

Tutustu tarkemmin ja laajenna Wilma-viestintä myös varhaiskasvatukseen:

Wilma varhaiskasvatus

Suosituimmat