Siirry sisältötekstiin

5 syytä ottaa Wilma mukaan myös päiväkotien arkeen

Tiedote, jonka luin jossain, mutta missä? Lupalappu…milloin se pitikään palauttaa? Ilmoitus lapsen poissaolosta, VASUn täydentäminen, hoitoaikojen muutokset… Missä, miten ja kenelle? Lue blogista miten koulusta tuttu Wilma pitää huolen myös päiväkotilaisista.

Päiväkodin Wilma

Tiedote, jonka luin jossain, mutta missä? Lupalappu…milloin se pitikään palauttaa? Ilmoitus lapsen poissaolosta, VASUn täydentäminen, hoitoaikojen muutokset… Missä, miten ja kenelle

Erilaisia viestintäkanavia on nykyisin lukematon määrä. Tietoa tulvii erilaisista kanavista ja pikaviestimistä jatkuvasti, ja monelle saattaakin olla tuttua tilanne, kun muistelee lukeneensa jotain, mutta miettivänsä mitä se tarkalleen ottaen oli, missä kanavassa tai kenen lähettämänä. 

Kouluista tutulla Wilmalla otat helposti haltuun myös päiväkodin viestinnän ja toiminnanohjauksen ja sujuvoitat samalla niin hallinnon, varhaiskasvatuksen ammattilaisten sekä kotiväen arkea. Mikä parasta, sekä päiväkotilaisten että koululaisten asiat ja asiointi on niputettuna yhteen ja samaan paikkaan, yhden kirjautumisen taakse.

Näin Wilma helpottaa myös päiväkotien arkea 

1. Tuttu ja turvallinen viestintäkanava

Jos Wilmaa käytetään jo kunnan kouluissa koulun ja kodin väliseen viestintään, sama tuttu järjestelmä on mahdollista ottaa käyttöön myös varhaiskasvatuksen viestinnässä. Kun kaikki lapsia koskevat asiat tulevat samaa kanavaa pitkin ja pysyvät tallessa yhdessä paikassa, on kotiväenkin helppo pysyä jyvällä lasten asioista ja palata tarkistamaan niitä tarvittaessa. Ei paperilappuja, sähköposteja, tekstiviestejä, whatsapp-ketjuja, tai muita irrallisia tietoja.

2. Varhaiskasvatuksen toiminnanohjaus

Wilma on myös paljon enemmän kuin vain sähköinen viestintäkanava kodin ja päiväkodin välillä. Varhaiskasvatuksen toiminnanohjaus Wilmalla pitää viestitoimintojen lisäksi sisällään mm. lapsen varhaiskasvatussuunnitelman, päiväkirjat, lasten sijoittelun, hoitoaikojen varauksen, maksupäätökset ja itse räätälöitävät sähköiset lomakkeet, sekä siirrot varhaiskasvatuksen tietovarantoon Vardaan. Kaikki tiedot varmassa tallessa ja aina saatavilla. 

3. Modernisti mobiililla

Mikä onkaan tänä päivänä jokaisella aina mukana, meni mihin tahansa? Älypuhelinhan se. Huoltajille riittää yksi mobiilisovellus Wilmasta, ja siihen samaan saa niin päiväkotilaiset kuin koululaisetkin. Sovellus ilmoittaa uusista viesteistä heti, ja sillä voi tehdä myös mm. päiväkotilaisen hoitoaikojen varaukset.

Päiväkodin henkilökunnan omalla Wilma-sovelluksella puolestaan kirjataan jokaisen lapsen saapumiset, lähtemiset ja poissaolot helposti. Lasten läsnäolojen kirjaaminen Daycare -sovelluksella varmistaa sen, että kaikkien lasten saapuminen on huomioitu, eikä erillisten tagipäätteiden ylläpidosta tarvitse huolehtia kun ominaisuus on aina ladattavissa ja päivitettävissä puhelimiin suoraan sovelluskaupasta.

Sovellus on moderni ja tietoturvallinen, eikä siinä ole mitään ylimääräisiä välivaiheita nopean kirjaamisen takaamiseksi. Lisäksi jos henkilökunnalla on omia koululaisia tai päiväkoti-ikäisiä, pysyvät omat lapset ja “työpaikan lapset” erillään eri sovellusten ansiosta.

4. Sähköinen asiointi

Sähköinen varhaiskasvatushakemus nopeuttaa varhaiskasvatukseen hakeutumista sekä huoltajan että henkilökunnan näkökulmasta, kun asioiminen hoituu täysin Wilman kautta. Esimerkiksi Wilma-tunnuksen huoltaja saa luotua itselleen varhaiskasvatushakemuksen yhteydessä ilman että olisi ensin ollut yhteydessä virastoon. Wilman sijoitustoiminto tukee lapselle soveltuvimman varhaiskasvatuspaikan löytymistä.

5. Sokerina pohjalla: Yhtenäinen jatkumo

Yksi Wilma voi pitää huolen kunnan kaikkien lasten asioista aina vauvasta varhaisaikuistuuteen saakka. Lapsen asiat siirtyvät päiväkodista alakouluun, sieltä yläkouluun ja vielä toiselle asteelle saakka. Kun käytössä on yhtenäinen järjestelmä koulun kanssa, säästyy selvää rahaa kun järjestelmiä ei ole montaa erilaista ylläpidettävänä.

Osallistu maksuttomaan webinaariin: Ilmoittaudu

Tutustu tarkemmin: Wilma varhaiskasvatuksessa

Lue myös: Se on tehty

Suosituimmat