5 asiaa, joilla parannat tietoturvaa

1. Päivitykset: Pidä tietokoneesi ajan tasalla. Tarkista, että tietokoneesi lataa automaattisesti päivitykset Windowsiin sekä uudet virustunnisteet säännöllisesti. Huolehdi myös säännöllisesti laitteiston ajureiden päivitykset.

2. Salasanat: Käytä vahvoja salasanoja, äläkä jaa niitä muille. Mitä pidempi ja monimutkaisempi salasana on, sitä vaikeampi se on murtaa. Kannattaa myös käyttää eri salasanoja eri järjestelmien kirjautumiseen. Jos käytössäsi on useita palveluita ja salasanoja, voit käyttää salasanojen muistamiseen suunniteltuja työkaluja, kuten 1Password– tai LastPass-työkaluja.

“Älä käytä helppoja salasanoja tai samaa salasanaa useissa palveluissa!”

3. Maalaisjärki: Käytä maalaisjärkeä sähköposteissa ja sosiaalisessa mediassa. Jos et tunnista lähettäjää, tai viesti/linkki vaikuttaa epäilyttävältä, ei sitä kannata avata. Jos lataat verkosta maksuttomia ohjelmia tai lisäosia kannattaa asennusvaiheessa tarkistaa, ettet asenna mahdollisesti niiden mukana tulevia ei-haluttuja lisäsovelluksia.

4. Langattomat julkiset verkot: Mikäli mahdollista, käytä aina VPN-yhteyttä kun koneesi on yhdistetty julkisiin WLAN-verkkoihin. Suojaamatonta yhteyttä on helppo seurata ja kaapata tietoja (esimerkiksi käyttäjätunnuksia ja salasanoja), kun käyttäjä surffaa Internetissä julkisen WLAN-yhteyden kautta.

5. Pilvipalvelut (SaaS): Kirjautumisessa kannattaa käyttää kaksivaiheista vahvaa tunnistautumista esim. mobiilivarmennetta, Google Authenticatoria tai pankkitunnuksia. Tämä lisää merkittävästi tietoturvaa, koska pelkällä tunnuksella ja salasanalla ei pääse käsiksi tietoihin.

Suosituimmat

  • Työaikalaki 2020

    Työaikalaki 2020 tuo modernin työn tekemisen muodot lakiin

    Työaikalakiin on viimein 2020 alussa tullut muutoksia, jotka eivät äkkiä vaikuta kovin radikaaleilta, mutta mahdollistavat oikeasti nykyaikaisen työn tekemisen muodot lainkin puitteissa. Uudistus siis todella tukee niitä työnantajia, jotka ovat jo oivaltaneet, mihin suuntaan yrityksen tärkeimmän voimavaran mieli halajaa; helppouteen, joustavuuteen ja vapauteen.

  • Mikä on työaikapankki ja miten se toimii?

    Työaikapankin avulla on mahdollista säästää ja yhdistää työaikaa, vapaita tai vapaaksi muutettuja etuuksia. Työaikapankki mahdollistaa työn ja vapaan yhteensovittamisen ja lisää joustoa työpaikalla.