Siirry sisältötekstiin

Visman blogi

Kaikki blogikirjoitukset

  • Milloin on hyvä aika vaihtaa ERP-järjestelmää?

    Milloin on hyvä aika vaihtaa ERP-järjestelmää?

    Siirtyäkö uuteen vai kehittääkö vanhaa ERP-järjestelmää? Koska järjestelmän vaihto on aina aikaa, rahaa ja resursseja vievä projekti, kannattaa miettiä voisiko nykyistä järjestelmää kehittää, ennen kuin vaihtoprojektiin ryhdytään.

  • Mikä on menestyvien yritysten ja tiimien salaisuus?

    Marraskuun 2019 alussa järjestetyssä Työn Uusi Suunta -seminaarissa kuultiin Anssi Rantasen keynote-puheenvuoro, jossa käsiteltiin yritysten kasvua. Mallia otettiin maailman menestyneimmiltä ja nopeiten kasvavilta yrityksiltä. Mitä nämä yritykset tekevät eri tavalla kuin muut ja olisiko toiminnasta jotain opittavaa?

  • Näkökulmia tulorekisteriin

    Tulorekisteri herättää monenlaisia tunteita eikä ongelmitta ole selvitty. Suuren kokoluokan muutokset vaativat hyvän suunnittelun lisäksi pitkäjänteisyyttä ja aikaa, yhteistyötä ja kehittämistä unohtamatta. Yllätyksiä ja haasteita ilmenee puolin ja toisin, uuden oppiminen ja uusien asioiden jalkauttaminen nielevät aikaa ja voimia.

  • Verkkolaskulaki

    EU:n verkkolaskulaki edistää sähköistä laskutusta

    Uusi verkkolaskulaki astuu voimaan kokonaisuudessaan 1.4.2020. Sen tarkoituksena on ohjata laskutusta yhä enemmän sähköiseen muotoon EU:n alueella ja pyrkiä tätä kautta tehokkuuteen sekä talous- ja ympäristöhyötyihin.

  • Tietoturva

    Huomioi ainakin nämä tietoturva-asiat hankkiessasi pilvipalveluita

    Hakusanoilla ”cyber security” (tietoturva, kyberturva) tehtyjen Google-hakujen määrä on kymmenkertaistunut kymmenessä vuodessa. Samassa ajassa sanoilla ”cloud services” (pilvipalvelut) tehtyjen hakujen määrä on kasvanut seitsenkertaiseksi ja sanoilla ”data breach” (tietomurto) viisinkertaiseksi. Ihmisiä kiinnostaa tietoturva ja tietoturvan puutteen seuraukset. Samaan aikaan pilvipalveluiden suosio ja tietoturvan taso kasvavat jatkuvasti.

  • Työelämän murros haastaa työntekijän

    Miten usein pysähdyt miettimään miltä tulevaisuuden urapolkusi näyttää kun teknologian murros muokkaa työelämää? Millaisia uusia taitoja tarvitset, jotta osaamisesi olisi relevanttia työnantajille? Mitä jos tulevaisuudessa ei ole enää yhtä selkeää urapolkua?