Siirry sisältötekstiin

4 vinkkiä yrittäjän kesälomaan

Myös yrittäjän pitäisi muistaa levätä ja kerätä sosiaalista pääomaa, eli viettää aikaa läheistensä kanssa. Katso vinkit yrittäjän kesälomailuun!

Laitetaan aluksi faktat pöytään:

Vain vajaa puolet yrittäjistä pystyy pitämään lomaa yli kolme viikkoa vuodessa. 11 prosenttia vastaajista ei ollut pitänyt ollenkaan lomaa viimeksi kuluneen vuoden aikana ja 9 % vastaajista oli pitänyt lomaa alle viikon.  Tämä käy ilmi Suomen Yrittäjien vuonna 2014 julkistamasta Hyvinvointibarometristä.

Myös yrittäjän pitäisi muistaa levätä ja kerätä sosiaalista pääomaa, eli viettää aikaa läheistensä kanssa.

Tässä muutamia vinkkejä yrittäjän lomailuun:


1) Infoa asiakkaitasi lomastasi

Älä tyydy vain toimitilasi ovessa olevaan ilmoituslappuun. Merkitse lomasi nettisivuillesi ja mahdolliseen sähköiseen ajanvarausjärjestelmääsi niin että asiakkaasi näkevät sen, jaa tietoa yrityksesi some kanavissa ja käytä sähköpostisi automaattista vastauspalvelua kertomaan lomastasi. Mitä aikaisemmin kerrot lomastasi, sitä helpommin asiakkaasi sen ottavat.


2) Tee pakolliset hoidettavat asiat ennen lomaasi jos se vain on mahdollista.

Hoida laskujen ja palkkojen maksut ennen lomasi alkua, ja ilmoita myös yhteistyökumppaneillesi, että olet lomalla.


3) Anna itsellesi anteeksi työnteko

Ollaan kuitenkin realistisia: työtä on todella vaikea päästä karkuun ihan kokonaan. Hoida siis mahdolliset työasiasi kuten sähköposteihin vastaaminen ja puhelut aamulla ensinmäiseksi kun heräät. Näin sinulla on koko loppupäivä aikaa ottaa rennosti.


4) Lomaile edes viikko jos se vain on mahdollista

Lomailu auttaa sinua ottamaan pientä etäisyyttä yritystoimintaasi ja saat sitä kautta uusia voimavaroja työhösi. Kysyimme Suomalaisten pienyrittäjien menestystekijät 2018-tutkimuksessa konkariyrittäjiltä heidän parhaita vinkkejään yrittämiseen. Yksi vinkki nousi esille yhä uudelleen ja uudelleen: muista lomailla. Tämä kannattanee ottaa vakavasti.

Näiden sanojen saattelemana toivon, että sinä, minä ja me kaikki muistamme ottaa edes näin kesällä aikaa itsellemme.


Rentouttavaa lomaa!

Katso myös PasseliTV:n jakso 10: Yrittäjän lomavinkit

Suosituimmat