Siirry sisältötekstiin

11 tapaa huomioida aloittavan yrityksen kassavirta

Yritysten omistajille on tärkeää tehdä järkeviä taloudellisia päätöksiä tosiasioihin perustuen. Ansaitsemasi rahat nostavat yrityksesi arvoa, mutta niin tekevät myös rahat, jotka investoit. Vastineen saaminen rahalle on tärkeää molempiin suuntiin.

Aloittavan yrityksen kassavirta

Yritysten omistajille on elintärkeää tehdä järkeviä taloudellisia päätöksiä tosiasioihin perustuen. Ansaitsemasi rahat nostavat yrityksesi arvoa, mutta niin tekevät myös rahat, jotka investoit yritykseen. Vastineen saaminen rahalle on siis tärkeää ihan molempiin suuntiin.

Sinulla on vapaus tehdä lähes minkälaisia taloudellisia päätöksiä vain haluat. Jotkut päätöksistä tulevat olemaan fiksuja ja toiset saattavat mennä hieman metsään. Kuten kaikilla elämän osa-alueilla, myös osaaminen yrityksen pyörittämiseen tulee kokeiluista ja satunnaisista virheistä. Kaikki menestyneet yrittäjät ovat tehneet virheitä – ne ovat tärkeitä oppimisen kannalta.

Tässä 11 tapaa huomioida aloittavan yrityksen kassavirta:

1. Maksa kaikki laskut ajoissa, jotta vältät veloitettavia korkoja ja negatiivisia vaikutuksia luottotietoihisi/ luokitukseen.

2. Tutustu erilaisten maksuvaihtoehtojen, kuten käteisen, luottokorttien, PayPalin ja muiden vaihtoehtojen hyväksymiseen. Maksujen vastaanottamiseen liittyvät kulut syövät voittomarginaaliasi, mutta eri maksutavat auttavat asiakkaitasi maksamaan sinulle entistä kätevämmin.

3. Tutki laitteiden ostamiseen tai vuokraukseen liittyviä piilokustannuksia. Piilotettuja maksuja saattaa liittyä esimerkiksi kunnossapitoon tai vahinkoihin, puhumattakaan erilaisista vaikutuksista verolaskelmiin, esim. alv-vähennyksiin tai poistoihin.

4. Säästä rahaa tutkimalla verolainsäädäntöä, vakuutusvaatimuksia ja eläkevakuutusrahoitusta.

5. Harkitse yhteistyötä (tuotteissa ja palveluissa) jos se vähentää maksukustannuksia.

6. Hyvä kirjanpito-ohjelma erittelee tilisi yksityiskohtaisesti, joten näet sisään- ja ulospäin menevän rahaliikenteen.

7. Ota pankkilainaa. Ennen kuin pyydät lainaa pankista, sinun pitäisi tietää, mitä voit käyttää vakuutena – esimerkiksi taloasi tai muuta omaisuutta jota sinulla on.

8. Kokeile joukkorahoitusta. Joukkorahoitussivut kuten Kickstarter.com tai kotimainen Mesenaatti mahdollistavat rahoituksen hankkimisen verrattain pienellä riskillä. Aloittaaksesi sinun täytyy asettaa tavoite, ja paljonko rahaa on tarkoitus kerätä tietyllä aikavälillä. Esimerkiksi tavoitteena voi olla 1500€ kahdessa kuukaudessa. Kun olet perustanut sivun joukkorahoitusprojektillesi, voit jakaa sivun perheellesi, ystävillesi ja tuntemattomille, jotka voivat antaa rahaa panttia vastaan.

9. Houkuta enkelisijoittajia. Enkelisijoittaja on varakas henkilö, joka tarjoaa pääomaa yrityksen perustamiselle, yleensä vaihtovelkakirjalainaa tai omistusosuutta vastaan.

Kun markkinoit itseäsi enkelisijoittajalle, kaikki perussäännöt pätevät: ole ytimekäs, vältä ammattikieltä ja sinulla tulisi olla myös olla poistumisstrategia.

Tässä muutama vinkki:

  • Lisää kokemusta: muutama harmaa hius johtotiimissäsi lievittää sijoittajien pelkoja yrityksesi kyvystä pärjätä kovassa taloustilanteessa.
  • Älä juokse villitysten perässä. Aloititko yrittämisen koska olet todella intohimoinen ideastasi, vai koska haluat rahastaa tuoreimmasta trendistä? Enkelisijoittajat luultavasti huomaavat eron.

10. Innovaatioyhteisöt. Julkiset ja yksityiset organisaatiot auttavat sinua ideoimaan, miten voit rahoittaa yrityksesi.

11. Ole valmis muuttamaan suunnitelmiasi. Jos et löydä rahaa liiketoiminnan rahoittamiseen, muuta suuntaa. Se voi tuntua pahalta, mutta strategian uudelleen harkitseminen rahoituksen puutteen vuoksi voi myöhemmin osoittautua fiksuksi vedoksi.

Kirjoituksen rahoitustavat ovat testatusti toimivia, mutta ne eivät takaa menestystä. Se on sinun vastuullasi. Onnistuneet yritykset jatkavat menoaan kun muut luovuttavat. Menestyneen yrittäjän määrittelee sisäinen palo. Ennen kaikkea asenne auttaa määrittämään, onko yrityksesi menestys vai ei. Jatka eteenpäin ja muista, että kova työ ja omistautuminen kantavat hedelmää. Ole aina valmis kohtaamaan haasteet ja anna palaa!

Jos olet kiinnostunut oman yritystoiminnan aloittamisesta, muista myös ilmainen oppaamme 5 askelta yritystoiminnan aloittamiseen